ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Επέστρεψε στην κερδοφορία το 2016 η BP

Η μείωση των δαπανών αντιστάθμισαν τη μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου

ΚΥΠΕ

Η BP επέστρεψε το 2016 στην κερδοφορία, καθώς η μείωση των δαπανών και οι χαμηλότερες χρεώσεις που συνδέονται με την πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού αντιστάθμισαν τη μείωση των τιμών του αργού πετρελαίου, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός.

Τα κέρδη μετά τη φορολογία ανήλθαν σε $115 εκατομμύρια (€108 εκατομμύρια), σε σύγκριση με καθαρή ζημιά ύψους $6,5 δισεκατομμυρίων το 2015, αναφέρει η BP.

Στην BP επιβλήθηκε ακόμη μια τεράστια χρέωση που συνδέεται με το ρόλο της στη δημιουργία της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 – και η οποία ανήλθε στα $4,0 δισ. αλλά αυτή ήταν χαμηλότερη από τη χρέωση του 2015.

Η τελευταία χρέωση ανέβασε το συνολικό κόστος της BP σε σχέση με την πετρελαιοκηλίδα σε περίπου $63 δισ.ή $44 δισ. μετά τη φορολογία.

“Έχουμε ανακοινώσει στέρεα οικονομικά αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες και είμαστε καλά προετοιμασμένοι για οποιαδήποτε αστάθεια στις τιμές του πετρελαίου", τονίζει σε ανακοίνωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της BP Bob Dudley.

“Έχουμε προσαρμοστεί στη μείωση των ελεγχόμενων δαπανών κατά $7 δισ. από το 2014, ένα έτος νωρίτερα από το προγραμματισμένο", αναφέρει, υπογραμμίζοντας ότι η συνέχιση της αυστηρής πειθαρχία σχετικά με το κόστος εξακολουθεί να είναι απαραίτητη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση