ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Δημητριάδης: Προτεραιότητα η βελτίωση της εξυπηρέτησης πλοίων

Ικανοποιημένοι από τη σύσκεψη με τον Υπουργό Μεταφορών οι επαγγελματίες

ΚΥΠΕ

Διαβεβαιώσεις για επίλυση των προβλημάτων τους έλαβαν σήμερα οι επηρεαζόμενοι από την εμπορικοποίηση του λιμανιού της Λεμεσού, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ΑΛΚ, υπό την Προεδρία του Υπουργού Μεταφορών, Μάριου Δημητριάδη, ο οποίος την ίδια ώρα διαμήνυσε πως, παρά την όποια πίστωση χρόνου, ο διαχειριστής θα πρέπει να διατηρεί ένα ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο εξυπηρέτησης των πλοίων.

Λίγο μετά τις 8.30, ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε με την ΠΟΒΕΚ και τους οδηγούς τρέιλερ Α`, ενώ ακολούθως προήδρευσε σύσκεψης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 12 το μεσημέρι και στην οποίαν έλαβαν μέρος ο Αναπληρωτής λιμενάρχης, η Διεύθυνση του διαχειριστή του τερματικού εμπορευματοκιβωτίων, Eurogate Container Terminal Limassol και εκπρόσωποι του Τμήματος Τελωνείων, του Συνδέσμου Ναυτικών Πρακτόρων και του Συνδέσμου Εκτελωνιστών.

Κατά την έξοδό τους, οι εμπλεκόμενοι ανέφεραν πως λήφθηκαν διαβεβαιώσεις από τον ανάδοχο για ρύθμιση των διαφόρων θεμάτων που τους απασχολούν, ενώ σε δηλώσεις του ο κ. Δημητριάδης είπε πως "αυτό που μας απασχολεί περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πλοίων και των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι, ώστε να πετύχουμε αυτό που ήταν και ο στόχος εξάλλου όλης αυτής της προσπάθειας".

Κάποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην εξυπηρέτηση των πλοίων, υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης και χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις από την εταιρεία, τις οποίες θα παρακολουθούμε, είπε ο Υπουργός, στέλνοντας το μήνυμα ότι θα δοθεί πίστωση χρόνου στην εταιρεία για κάποια διαδικαστικά θέματα και θέματα χρεώσεων, "αλλά όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πλοίων, αυτή θα πρέπει να διατηρείται σε ένα ελάχιστο αποδεκτό επίπεδο".

"Θα πρέπει να διατηρείται ένα ελάχιστο αποδεκτό όριο εξυπηρέτησης των πλοίων για να μην προκαλούνται και ζημιές με τις καθυστερήσεις, οι οποίες στο τέλος θα μετακυλήσουν στους εμπορευόμενους", συμπλήρωσε.

Για την εξυπηρέτηση εμπορευματοκιβωτίων, δήλωσε πως υπάρχει σαφής βελτίωση, υποδεικνύοντας ωστόσο πως "δεν έχουμε φτάσει ακόμη στα επιθυμητά επίπεδα, γιατί ας μην ξεχνούμε ότι στόχος μας είναι να είμαστε σίγουρα σε αρκετά πιο ψηλά επίπεδα παραγωγικότητας από ότι ήμασταν προηγουμένως".

Αυτό που έχει σημασία τώρα, συνέχισε, είναι να λύσουμε τα διάφορα θέματα, ενώ ερωτηθείς ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για επίλυση των προβλημάτων, απάντησε πως "τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να λύνονται τις πρώτες εβδομάδες, βεβαίως και η σαφής βελτίωση πρέπει να γίνεται από το μήνα και μετά και εννοώ σαφής βελτίωση σε σχέση με προηγούμενα επίπεδα".
"Περιμένω να δω αποτελέσματα, γιατί στο τέλος της ημέρας, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια", κατέληξε στις δηλώσεις του ο Υπουργός Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται πως στις 19.00 θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση στην ΠΟΒΕΚ Λεμεσού, όπου θα γίνει ενημέρωση των μεταφορέων για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα και να ληφθούν αποφάσεις για τα παραπέρα βήματα του Συνδέσμου των οδηγών τρέιλερ Α΄.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση