ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:52
 

Νέα επενδυτικά σχέδια στον κλάδο των ξενοδοχείων

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία Zeus International για έλευση της Ramada

Newsroom Κ, Αθήνα

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η συμφωνία της εταιρείας Zeus International για την έλευση πρώτη φορά στην Ελλάδα της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ramada, μέλους του αμερικανικού ομίλου Wyndham Ηotel Group, ενώ ένα νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων προγραμματίζει να κατασκευάσει στη Κρήτη η εταιρεία Ενεργειακή Τεχνική Aναπτυξιακή Α.Ε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η Ενεργειακή Τεχνική Αναπτυξιακή Α.Ε. με έδρα στο Ηράκλειο σχεδιάζει την κατασκευή μονάδας 5 αστέρων με δυναμικότητα 176 κλινών σε έκταση 22,1 στρεμμάτων, στην περιοχή Κατσελιό του οικισμού Πλάκας στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το έργο, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κατά την κατασκευή και λειτουργία του ξενοδοχείου θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες θα μπορούν να καλυφθούν από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Εξάλλου, η εταιρεία Ζeus International, που έφερε πέρυσι στην Αθήνα το ξενοδοχειακό σήμα του ομίλου της Wyndham, ανέλαβε τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon Resort που βρίσκεται 2 χλμ. μετά την πόλη του Λουτρακίου. Η συμφωνία προβλέπει την ανάληψη της διαχείρισης για χρονικό διάστημα 15 ετών με δυνατότητα παράτασης. Το πολυτελές συγκρότημα, με δυναμικότητα 320 δωματίων στο κεντρικό κτίριο και σε μπάνγκαλοους και βίλες, διαθέτει 5 εστιατόρια, συνεδριακό κέντρο για 450 άτομα κ.ά.

Η Ζeus βρίσκεται τώρα στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων προκειμένου η ξενοδοχειακή πτέρυγα του συγκροτήματος να λειτουργήσει υπό το σήμα της Ramada, ενώ τα μπάνγκαλοους και οι βίλες υπό το σήμα της Wyndham. Παράλληλα, η Ζeus συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις για την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας της στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Στο μεταξύ, εξελίξεις αναμένονται εντός του επόμενου διμήνου και σε σχέση με την ολοκλήρωση της πώλησης από τη Eurobank του ξενοδοχείου Capsis δυναμικότητας 1.820 κλινών στη Ρόδο, το οποίο παραμένει κλειστό 6 χρόνια. Πληροφορίες από την αγορά φέρουν ως προτιμητέο επενδυτή τον επιχειρηματία Νίκο Κούτρα, ιδιοκτήτη 2 ξενοδοχείων στην Κω.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Προβλήματα στα κατεχόμενα λόγω κακοκαιρίας

«Aπό πότε αναγνωρίζουμε ότι το αεροδρόμιο Τύμπου ονομάζεται Ερτζάν;;;»
Pink  |  18:49

Ελικόπτερο της Αστυνομίας κατέγραφε την αυξημένη τροχαία κίνηση (φωτος-βίντεο)

«Εν τω μεταξύ η ουρά στον αυτοκινητόδρομο ξεκινά από τα φώτα του Καλησπέρα πέρα από τον κυκλικό κόμβο ...»
Αρμαγεδών  |  14:45

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Αυτός ο κύριος ήταν ο Διοικητής της Κ.Τ., δηλαδή ο άμεσα υπεύθυνος για τις τράπεζες. Αντί να κάμει ...»
CGA  |  10:08

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση