ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάθοδος των Armani Exchange στην Κύπρο

Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες της «Κ», με το πρώτο κατάστημα να είναι στο Mall of Cyrpus

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Συνεχίζονται οι αλλαγές και οι νέες συνεργασίες για τον Όμιλο Σιακόλα, με απώτερο στόχο, όπως τον έθεσε στην ετήσια συνέλευση των μετόχων ο Μάριος Σιακόλας, την άμεση επιστροφή στην υγιή κερδοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» όπου και επιβεβαιώνονται πλέον μέσω ανάρτησης του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, Διευθυντής Τμήματος Αγορών της Ermes, έπεται η συνεργασία με τη διεθνή μάρκα από τον χώρο της μόδας, Armani Exchange, που θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιο ειδών ένδυσης του ομίλου ένα ακόμα γνωστό brand. Η συγκεκριμένη μάρκα ρούχων διαθέτει μέχρι στιγμής 270 καταστήματα σε 31 χώρες.

Αν και εκ μέρους του Ομίλου δεν είχαν σχολιάσει οτιδήποτε για τη νέα συνεργασία, σήμερα με την ανάρτηση αυτή επιβεβαιώνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με πρώτο κατάστημα όμως να βρίσκεται στο Mall of Cyprus. Η ενέργεια αυτή εμπίπτει στο πλαίσιο ευρύτερων αλλαγών που δρομολογούνται από τον Όμιλο, οι οποίες περιλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, μετακίνηση των καταστημάτων Oviesse πιθανόν εντός των Debenhams. Το άνοιγμα των καταστημάτων στην Κύπρο αναμένεται να συμπέσει με το νέο λανσάρισμα της μάρκας διά χειρός του ίδιου του Giorgio Armani που στόχο θα έχει να κτυπήσει τον high street ανταγωνισμό.

Όπως είχε πει ο εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CTC Μάριος Σιακόλας από το βήμα της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ομίλου, «παρόλο που αυτή η φάση που περνάμε είναι προκλητική και δύσκολη, είναι μια αναγκαία φάση εξυγίανσης του τραπεζικού συστήματος και γενικότερης απομόχλευσης του ιδιωτικού τομέα, που θα μας κάνει πιο δημιουργικούς, πιο αποτελεσματικούς και πάλι σημαντικά κερδοφόρους». Πρόσθετα είχε αναφέρει πως «η διοίκηση υιοθέτησε μια στρατηγική που τη βοήθησε να αντιμετωπίσει τα χειρότερα της κρίσης με επαρκή ρευστότητα και ασφάλεια. Ρευστοποίησε έγκαιρα, σε πολύ καλές τιμές, εξαιρετικά κερδοφόρες επενδύσεις της και μείωσε σημαντικά τον τραπεζικό της δανεισμό, κάτι που της επιτρέπει σήμερα, να προσβλέπει σε μια δυναμική ανάπτυξη από μια ισχυροποιημένη θέση».

Who is who

Η  A | X Armani Exchange ξεκίνησε το 1991 στις ΗΠΑ, ενώ διαθέτει προϊόντα μόδας - Lifestyle και στοχεύει να είναι το πιο προσιτό εμπορικό σήμα Armani (στρατηγική χαμηλού κόστους).

Σε μια προσπάθεια επιτάχυνσης ανάπτυξης της νεοσυσταθείσας γραμμής της, η Giorgio Armani συν-ίδρυσε την κοινή επιχείρηση Presidio Holdings Ltd το 2005, μαζί με την Como Holdings, την εταιρεία που ανήκει στον μεγιστάνα από τη Σιγκαπούρη, Ong Beng Seng. Η τελευταία κατείχε από το 1994 την άδεια παραγωγής και διανομής για το Α | X Armani Exchange στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την κεντρική και τη νότια Αμερική και την ανατολική Ασία.

Αρχικά, η ιταλική εταιρεία κατείχε το 25% της Presidio Holdings, ενώ το υπόλοιπο 75% ήταν στα χέρια της Como Holdings. Η Giorgio Armani δεν είχε σχέση με το εν λόγω εμπορικό σήμα αρχικά, εκτός από το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες, χρησιμοποιούσαν το όνομα «Armani». Το 2008, ο Giorgio Armani απέκτησε επιπλέον 25% της επιχείρησης. Το 2014, απέκτησε το υπόλοιπο 50% εξασφαλίζοντας την πλήρη ιδιοκτησία της μάρκας, η οποία έχει 270 καταστήματα και περισσότερους από 3.000 εργαζόμενους. 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση