ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:32
 

Σεμινάρια για χρηματοοικονομικά από το Σύνδεσμο Τραπεζών

Βασικές έννοιες παρέχει ο ΣΤΚ σε συνεργασία με το Σύνδ.Καταναλωτών στις Σχολές Καταναλωτών

Newsroom K

Πολύτιμη πληροφόρηση και γνώση για βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες, που αφορούν τον κάθε πολίτη, παρέχει ο Σύνδεσμος Τραπεζών σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Καταναλωτών στις Σχολές Καταναλωτών.

Με συνολικά έξι παρουσιάσεις στις Σχολές Καταναλωτών που λειτουργούν σε Λευκωσία και Πάφο, στελέχη από τράπεζες-μέλη του Συνδέσμου Τραπεζών, παρέχουν σεμινάρια επί χρηματοοικονομικών θεμάτων, χρήσιμη για νεαρά ή μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, φοιτητές ή οικογενειάρχες, μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι τα μαθήματα εντάσσονται στο πλαίσιο ευρύτερων δράσεων Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης που παρέχει στην κοινωνία, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου. Παράλληλα, αναφέρεται ότι τα μαθήματα στις Σχολές Καταναλωτών θα πραγματοποιηθούν εντός των πρώτων τεσσάρων μηνών του 2017. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί διαλέξεις σε Λευκωσία και Πάφο, με πρώτη θέματα:
-Δάνεια και Συμβάσεις Δανείων: Τι να γνωρίζετε.
-Τραπεζικά Προϊόντα: Τα είδη και η χρήση τους.

Η σημασία του θεσμού της Χρηματοοικονομικής Εκπαίδευσης

Ο θεσμός της χρηματοοικονομικής εκπαίδευσης (FinancialEducation), στοχεύει στην κατανόηση και εκπαίδευση των καταναλωτών για βασικές χρηματοοικονομικές έννοιες.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και παγκόσμια, ο θεσμός προωθείται σε μεγάλο βαθμό και ο σκοπός είναινα κατανοήσουν οι καταναλωτέςτις επιλογέςπου βρίσκονται ενώπιον τους, δηλαδήπώςναδιαχειρίζονται τοντραπεζικό τους λογαριασμό, πώςναχρησιμοποιούν τις πιστωτικές και χρεωστικές τους κάρτες, πώς να επενδύσουν σωστά, πώς να λάβουν το δάνειο το οποίο αρμόζει καλύτερα στις δικές τους ανάγκες και γενικότερα πώςνασχεδιάσουν και να λάβουν τις σωστές αποφάσεις γιατο οικονομικό τους μέλλον.

Υψηλό επίπεδο αντίληψης στην Κύπρο
Στην Κύπρο, με βάση έρευνες που έχει γίνει, το επίπεδο του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού είναι αρκετά ψηλό. Για αυτόν ακριβώς τον σκοπό γίνονται προσπάθειες για επέκταση του εν λόγω θεσμού, μέσω της υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε δημόσια σχολεία (σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το JuniorAchievementCyprus) καθώς και μέσω της διεξαγωγής ενημερωτικών σεμιναρίων προς τους καταναλωτές (σε συνεργασία με τις Σχολές Καταναλωτών) σε σχέση με βασικά, τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

Τα σεμινάρια που διεξάγονται σε συνεργασία με τις Σχολές Καταναλωτών στις επαρχίες Λευκωσία και Πάφο είναι δωρεάν για το κοινό.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Nέες απειλές Ερντογάν: Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας μέχρι τέλους

«Ο σουλτάνος εννοεί μέχρι το δικό του τέλος! Τα μακριά κοντινά γινήκαν!!»
ΑΚΑ  |  11:24

«Άνετος» με το πόδι πάνω στο τραπέζι ο Μπόρις Τζόνσον

«H Bρετανική αναίδεια στο μεγαλείο της!!! »
knak  |  09:17

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για το ιρανικό τάνκερ

«Μακάρι να ήταν η στάση των ΗΠΑ η ίδια και για την `άτακτη` Τουρκία. Δυστυχώς ο πηδηχτούλης Τραμπ δεν ...»
knak  |  09:15

Κόντρα για την Λάρα μεταξύ βουλευτή και τμήματος Αλιείας

«Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης: αμελητέα προσωπικότητα!»
ΑΚΑ  |  20:47

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X