ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Με λουκέτο μονάδας της στο Πεντάκωμο προειδοποιεί η Peletico

Επικαλείται τις νέες χρεώσεις που έχει επιβάλει η Eurogate στο λιμάνι Λεμεσού

Του Απόστολου Τομαρά

Του Απόστολου Τομαρά

tomarasa@kathimerini.com.cy

Το φάσμα της ανεργίας αντιμετωπίζουν 150 εργαζόμενοι Μονάδας Παραγωγής Μπεντονίτη στο Πεντάκωμο του Ομίλου Peletico. Ο όμιλος σε συνέντευξη τύπου προειδοποίησε με κλείσιμο της Μονάδας του ένεκα των νέων χρεώσεων που έχει επιβάλει στο εξαγωγικό εμπόριο η διαχειρίστρια εταιρεία των εμπορευματοκιβωτίων Eurogate.

Ο διευθύνων σύμβουλος τους Ομίλου Μάριος Πελετιές εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον μιας μονάδας η οποία δραστηριοποιείται στην εξόρυξη Μπεντονίτη αμέσως μετά την τουρκική εισβολή του 1974.

Όπως ο ίδιος υποστήριξε το μέλλον της συγκεκριμένης μονάδας του Ομίλου είναι ζοφερό και όπως σαφέστατα υπέδειξε εάν οι χρεώσεις για την εξαγωγή του Μπεντονίτη δεν επιστρέψουν στην προ ιδιωτικοποίησης εποχής του λιμανιού Λεμεσού σε μια τέτοια περίπτωση η μονάδα στο Πεντάκωμο θα αναστείλει τις εργασίες της.

Ο κ. Πελετιές επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην διαχειρίστρια εταιρεία η οποία αύξησε τα τέλη ανά κοντέινερ από 67 ευρώ σε 180 και πλέον ευρώ. Λόγω της αύξησης όπως ειπώθηκε στην συνέντευξη τύπου ο όμιλος Peletico κατέγραψε ζημιές ύψους 150 χιλιάδων ευρώ τις πρώτες εβδομάδες ιδιωτικοποίησης του λιμένα Λεμεσού.

Επίσης λόγω χαμηλής παραγωγικότητας στον τομέα διεκπεραίωσης του εξαγωγικού εμπορίου αλλά και μείωσης των παραγγελιών ένεκα άρνησης των πελατών του Ομίλου να απορροφήσουν τις αυξήσεις η Μονάδα στο Πεντάκωμο υπολειτουργεί μέχρι νεωτέρας.

Ο κ. Πελετίες επέρριψε ευθύνες στην Eurogate αλλά και στην κυβέρνηση για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Απόστολου Τομαρά

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση