ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το Μάρτιο έρχεται το Cyprus GranFondo by Volkswagen

Πρόκειται για την εξέλιξη του Volkswagen Cyprus Cycling Tour

Δελτίο Τύπου

Λεπτομέρειες για τον σπουδαιότερο αγώνα Road Cycling που έγινε ποτέ στην Κύπρο δόθηκαν το πρωί της Τετάρτης σε συνέντευξη Τύπου. Παράλληλα οι διοργανωτές του Cyprus GranFondo παρουσίασαν την επέκταση της συνεργασίας με την UNICARS βάσει της οποίας ο αγώνας θα ονομάζεται Cyprus GranFondo powered by Volkswagen.

Πρόκειται για την εξέλιξη του Volkswagen Cyprus Cycling Tour το οποίο μετά από πέντε επιτυχημένες διοργανώσεις προήχθη στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και εντάχθηκε στο κλειστό κλαμπ των Gran Fondo που αριθμούν 19 σε όλο τον κόσμο (10 διεξάγονται στην Ευρώπη), που αποτελούν πρόκριμα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GranFondo της Γαλλίας, τον Αύγουστο. Ο αγώνας διατηρεί τον χαρακτήρα «Cycling For All» δηλαδή μπορεί να λάβει μέρος οποιοσδήποτε, ανεξαρτήτως επιπέδου.

«H UNICARS με ιδιαίτερη χαρά στηρίζει αυτό το σημαντικό διεθνή αγώνα που βάζει την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη της ποδηλασίας. Είμαστε περήφανοι που δίνουμε ενέργεια σε ένα από τους 19 αγώνες του κόσμου στην κορυφαία κατηγορία για ημιεπαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδηλάτες» ανέφερε η κα Λίζα Γιωρκάτζη, Διευθύντρια Διαφήμισης και Προβολής της UNICARS.

«Η ποδηλασία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τον ΚΟΤ στην προσπάθεια ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού στην Κύπρο και σε αυτά τα πλαίσια στηρίξαμε με όλες μας τις δυνάμεις, από την πρώτη ημέρα, τις προσπάθειες ένταξης της διοργάνωσης στη σειρά GranFondo» εξήγησε η Ανώτερη Λειτουργός του ΚΟΤ και υπεύθυνη για τον Αθλητικό Τουρισμό κα Μαρία Σολωμούπροσθέτοντας πως «προσδοκούμε τόσο σε σημαντική αύξηση των αφίξεων την περίοδο του αγώνα όσο και σε μεγιστοποίηση της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό, ως προορισμός ιδανικός για ποδηλασία».
Επίκεντρο του αγώνα είναι η Πάφος και αυτό συμπίπτει με την ανάδειξη της πόλης ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017. Στο μεσαιωνικό κάστρο θα γίνει η τελετή έναρξης την Πέμπτη, 23 Μαρτίου.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για την Κύπρο αλλά και για εμάς ως διοργανωτές που αυτός ο αγώνας, μετά από πέντε επιτυχής διοργανώσεις, εντάχθηκε στη σειρά GranFondo της UCI. Δουλεύουμε σκληρά εδώ και μήνες ώστε να ικανοποιήσουμε τα ψηλά οργανωτικά στάνταρ ενός αγώνα GranFondoκαι να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που μας έδειξε η Παγκόσμια Ομοσπονδία» εξήγησε ο Μιχάλης Χατζηϊωάννου της BikinCyprusEvents που διοργανώνει τον αγώνα, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας και του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού. Η διοργάνωση στηρίζει τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας.

Ο κ. Χατζηϊωάννου τονίζει επίσης ότι «εκτιμάται πως θα προσελκύσουμε πολύ περισσότερους αθλητές από το εξωτερικό, σε σχέση με τους περίπου 120 που ήρθαν πέρσι, καθώς πολλοί ερασιτέχνες θα επιδιώξουν να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέσω του Cyprus GranFondo powered by Volkswagen. Άλλωστε στην ευρύτερη περιοχή μόνο ο δικός μας αγώνας και αυτός της Ρόδου (21-23/4) είναι στη σειρά GranFondo, πριν το Παγκόσμιο».

Το Cyprus GranFondo powered by Volkswagen είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας για το 2017 στη διαδικασία πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ήδη το ενδιαφέρον συμμετοχής από το εξωτερικό έχει ξεπεράσει τις περσινές συμμετοχές ξένων αθλητών.

Χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες

Σημαντική καινοτομία για τους διαγωνιζόμενους αποτελεί φέτος ο διαχωρισμός τους στις κατηγορίες Experts και Sportive. Η ουσιαστική διαφοροποίηση στη διαδρομή έγκειται στην πρώτη ημέρα όπου η κατηγορία Sportive θα χρονομετρηθεί από τα Κούκλια μέχρι το Κούριον και πίσω, ενώ οι Expertsθα χρονομετρηθούν ατομικά στη διαδρομή Νικόκλεια – Κιδάσι – Νικόκλεια. Η δεύτερη μέρα είναι ίδια με πέρσι, με εκκίνηση και τερματισμό χρονομετρημένου κομματιού στα Κούκλια και διέλευση από Αρχιμανδρίτα, Δορά, Άρσος και ένα γρήγορο πέρασμα από την Κοιλάδα του Διάριζου. Στην τρίτη και τελευταία ημέρα οι ποδηλάτες ξεκινούν από το μεσαιωνικό κάστρο της Πάφου με κατεύθυνση την Πέγεια πριν ανέβουν σε Κάθηκα, ΚρίτουΤέρα και Στρουμπί, για να τερματίσουν στην Τσάδα. Για τους Expertsο αγώνας καλύπτει 180.5 χρονομετρημένα χιλιόμετρα και για την κατηγορία Sportive 247.4χλμ.

Το ενδιαφέρον είναι αυξημένο, ειδικά από το εξωτερικό και ιδιαιτέρως από τη Ρωσία. Υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις σε όλες τις κατηγορίες. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.cyclingcy.com/gf-tour καθώς και στο τηλ 97803070. Μέσω της ιστοσελίδας του αγώνα μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει και το επίσημο αγωνιστικό t-shirt της διοργάνωσης.

Τα εισιτήρια για το Παγκόσμιο

Κάθε αγώνας GrandFondo περιλαμβάνει οκτώ ηλικιακές κατηγορίες, σε άνδρες και γυναίκες (19-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64 και 65+). Κάθε κατηγορία, σε κάθε ένα από τους 19 αγώνες, δίνει θέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα GranFondo, όσες και το 25% των ποδηλατών που θα εκκινήσουν. Για παράδειγμα, ένα μετέχουν 20 ποδηλάτες σε μια κατηγορία, οι πέντε πρώτοι θα προκριθούν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ παίρνουν και αναμνηστικό μετάλλιο. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορία ενός αγώνα δίνει τρεις θέσεις για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να προκριθούν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος GranFondo τόσο μέσω του αγώνα ατομικής χρονομέτρησης που θα διεξαχθεί την πρώτη ημέρα όσο και την διπλή ευκαιρία στους αγώνες αντοχής της δεύτερης και τρίτης ημέρας του Cyprus Gran Fondo powered by Volkswagen.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ucigranfondoworldseries.com

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση