ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

ΠτΔ για λιμάνι Λ/σου: Αδιανόητο να διακυβεύεται η οικονομία του τόπου

Αποδέχθηκε τις αποζημιώσεις η Eurogate

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σε δηλώσεις του απόψε στο περιθώριο της τελετής απονομής των Βραβείων Νεολαίας, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης κληθείς να αναφέρει κατά πόσο θα παρέμβει για το θέμα του λιμανιού της Λεμεσού είπε ότι «μάς είχε απασχολήσει και σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο και ευελπιστώ ότι εντός των επόμενων 24ώρων, ή που η εταιρεία θα αναλάβει πρωτοβουλίες έτσι ώστε σταδιακά να μπει στα νέα συστήματα που στοχεύει ή θα υπάρξει οπωσδήποτε μια παρέμβαση και από δικής μου πλευράς. διότι είναι αδιανόητο να διακυβεύεται η οικονομία του τόπου σαν αποτέλεσμα εμμονών να εφαρμοστούν συστήματα τα οποία φαίνεται ότι απαιτούσαν χρόνο προσαρμογής». 

Αποδέχθηκε τις αποζημιώσεις η Eurogate στο λιμάνι Λεμεσού

Θετική στην πρόταση του Συνδέσμου Μεταφορέων Α` τρέιλερ για καταβολή αποζημιώσεων, ήταν η διαχειρίστρια του τερματικού εμπορευματοκιβωτίου, Eurogate, κάτι που αναμένεται να βοηθήσει στην εξομάλυνση του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο λιμάνι Λεμεσού.

Το θέμα απασχόλησε, μεταξύ άλλων, σύσκεψη που άρχισε το απόγευμα στα γραφεία της Αρχής Λιμένων Κύπρου με τη συμμετοχή της ΠΟΒΕΚ, του Συνδέσμου Μεταφορέων Α` τρέιλερ και της διεύθυνσης της Eurogate. Γύρω στις 18:00 έφθασε στο χώρο και ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, ο οποίος ωστόσο δεν προέβη σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μεταφορέων Α` τρέιλερ, Γιώργο Χαραλάμπους, η πρόταση για καταβολή αποζημιώσεων από την εταιρεία έγινε αποδεκτή, χωρίς να έχει ακόμη καθοριστεί το ποσό.

Υπενθυμίζεται πως η πρόταση αναφέρει ότι ο κάθε μεταφορέας θα υπογράφει την ώρα εισόδου του στο τερματικό και μετά από το πέρας δυο ωρών, η εταιρεία οφείλει να τον αποζημιώνει για κάθε επιπρόσθετη ώρα που θα αναμένει να εξυπηρετηθεί.

Διευκρίνισε δε πως το μέτρο αυτό γίνεται αποδεκτό για μια περίοδο δυο μηνών και η εταιρεία θα πρέπει μέχρι τότε να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για επίλυση των προβλημάτων που έχουν ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των μεταφορέων.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση