ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:26
 

Βουτιά κερδών για το 2016, ανακοίνωσε η HSBC

Τα καθαρά κέρδη της για το 2016 μειώθηκαν σε $1,29 δισεκατομμύρια

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Βουτιά πραγματοποίησαν το 2016 τα κέρδη του βρετανικού τραπεζικού κολοσσού HSBC ως αποτέλεσμα των ανησυχιών που προκαλούν οι δηλώσεις Ντόναλντ Τραμπ για τον προστατευτισμό του εμπορίου και το Brexit.

Η HSBC ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της για το 2016 μειώθηκαν σε $1,29 δισεκατομμύρια, από $2,45 δισεκατομμύρια το 2015. Αυτά περιλαμβάνουν ζημιές προ φόρων ύψους $3,45 δισεκατομμυρίων το τελευταίο τρίμηνο του 2016, με τα κέρδη πριν τη φορολογία να υποχωρούν κατά 62%, σε $7,1 δισεκατομμύρια για ολόκληρο το 2016.

Ανακοινώνοντας τη μεγάλη μείωση των καθαρών κερδών της, η βρετανική τράπεζα σημειώνει ότι η συνεχιζόμενη αστάθεια και ο αυξανόμενος λαϊκισμός σε όλο τον κόσμο θα συνεχίσει να πλήττει την κερδοφορία.

“Τονίζουμε την απειλή του λαϊκισμού που επηρεάζει τις πολιτικές επιλογές στις επερχόμενες ευρωεκλογές, τα πιθανά προστατευτικά μέτρα από τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ που θα επηρεάσουν το παγκόσμιο εμπόριο και τέλος την αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ, καθώς εισέρχονται σε περίοδο διαπραγματεύσεων για το Brexit”, δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Douglas Flint σε δήλωσή του που αναρτήθηκε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

Ο Τραμπ θέλει να αποσύρει μερικούς από τους περιορισμούς που έχουν τεθεί στις αμερικανικές τράπεζες μετά την οικονομική κρίση του 2008 και οι οποίοι σύμφωνα με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα παρεμποδίζουν την ικανότητα κερδών της Wall Street.

Παρατηρητές ανησυχούν ότι οποιαδήποτε κίνηση για να χαλαρώσουν οι έλεγχοι θα μπορούσε να οδηγήσει σε μειονεκτική θέση τις τράπεζες που έχουν τη βάση τους στην Ευρώπη και στην Ασία, σε σύγκριση με τις τράπεζες που έχουν βάση τις ΗΠΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Οι δύο Έλληνες Στρατιωτικοί περιγράφουν τη στιγμή της σύλληψής τους (βίντεο)

«".....Περιγράφουν τις πρώτες στιγμές της σύλληψης τους και τις συνθήκες διαβίωσης τους στα ...»
Λευτέρης Μ.  |  16:49

DW: Προς capital control η Τουρκία;

«O σουλτανίσκος ανέλαβε πολλά καθήκοντα, αυτό του οικονομολόγου όμως του βγήκε .... στραβό! »
knak  |  12:28

Νέες κυρώσεις για Τουρκία ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

«H ρήση `εσιει μεγαλύτερο κτηνό που την καμήλα` αποδεικνύεται. »
knak  |  22:29

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση