ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Και επίσημα η παραίτηση του W. Ross από την Τρ. Κύπρου

Αποφασίστηκε να διορίστεί ο James B. Lockhart στα ΔΣ της BOC HOLDINGS και της Τράπεζας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η Τράπεζα Κύπρου ανακόινωσε ότι ο Wilbur Ross σε συνέχεια του διορισμού του ως υπουργός εμπορίου των ΗΠΑ, έχει υποβάλει την παραίτηση του από τη θέση του Μέλους και του Αντιπροέδρου του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου.

Τα Διοικητικά Συμβούλια της BOC Holdings και της Τράπεζας στις αντίστοιχες συνεδρίες σήμερα αποφάσισαν να διορίσουν τον James B. Lockhart ως μέλος στο καθένα από αυτά. Ο διορισμός στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας τελεί υπό την έγκριση της ΕΚΤ. Μετά την έγκριση της ΕΚΤ ο κ. Lockhart θα συμμετέχει ως μέλος στην επιτροπή διορισμών και εταιρικής διακυβέρνησης και στην επιτροπή διαχείρισης κινδύνων.

Ο κ. Lockhart είναι αντιπρόεδρος στην εταιρεία WL Ross & Co. LLC στη Νέα Υόρκη από το 2009 και μέλος των επενδυτικών της επιτροπών και της επιτροπής διαχείρισης της.

Προηγουμένως ο κ. Lockhart παρείχε τις υπηρεσίες του προς την Κυβέρνηση των ΗΠΑ από διάφορες θέσεις. Κατά το 2008 - 2009 διετέλεσε ως Διευθυντής (Διευθύνων Σύμβουλος) και Πρόεδρος του Oversight Board του Federal Housing Finance Agency (FHFA). Κατά την περίοδο 2006 - 2007 διετέλεσε ως Διευθυντής του Office of Federal Housing Enterprise Oversight. Επιπρόσθετα, πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Oversight Board του Troubled Asset Relief Program (TARP), στο οποίο προεδρεύει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας. Από το 2002 μέχρι το 2006 ο κ. Lockhart διετέλεσε Κύριος Αναπληρωτής Επίτροπος και Γενικός Διευθυντής Λειτουργικών Εργασιών του Social Security Administration (SSA). Διετέλεσε ως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Διαχείρισης του Προέδρου Bush και ως Γραμματέας του Social Security Board of Trustees.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X