ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Επίσημη πρώτη παρουσίαση του Limassol Del Mar

Στην παρουσία του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου

Δελτίο Τύπου

Στην παρουσία μελών του οικονομικού και επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, έγινε η επίσημη πρώτη παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού έργου Limassol Del Mar, την Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο Four Seasons.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε μια σύντομη αναφορά στην οικονομική και αναπτυξιακή πορεία της Κύπρου, τονίζοντας μεταξύ άλλων, ότι αναπτυξιακά έργα επιπέδου Limassol Del Mar αποτελούν αναζωογονητική ανάσα τόσο για την πόλη που τα φιλοξενεί όσο και για την οικονομία ολόκληρης της Κύπρου.

Οι επικεφαλείς της κοινοπραξίας των ομίλων Λεπτός και Δ. Ζαβός, φανερά ικανοποιημένοι και περήφανοι για το έργο του οποίου ηγούνται, ανέλυσαν με τον δικό τους τρόπο το Limassol Del Mar προσφέροντας τη δική τους προσωπική οπτική γωνία.

Ο κ. Ζαβός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Limassol Del Mar είναι ένα έργο ορόσημο και χωρίς καμιά αμφιβολία πρόκειται να βάλει την Κύπρο στον χάρτη των πιο αξιόλογων και επιβλητικών έργων παγκοσμίως. «Με το έργο Limassol Del Mar μπορούμε, εμείς οι Κύπριοι επιχειρηματίες, να βλέπουμε επιτέλους στα μάτια όλους τους ξένους δημιουργούς μεγάλων έργων του εξωτερικού και να τους στείλουμε το μήνυμα ότι και εμείς ΜΠΟΡΟΥΜΕ.» Επίσης, ο κ. Ζαβός τόνισε ότι το έργο αποτελεί σήμερα ένα από τα σημαντικότερα έργα της Κυπριακής οικονομίας αφού πρόκειται να προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας, να φέρει δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ από το εξωτερικό και να εισφέρει εκατομμύρια από φορολογίες και άλλα τέλη προς τα ταμεία του κράτους.

Στη συνέχεια, ο κ. Λεπτός ανέπτυξε το έργο τονίζοντας ότι αποτελεί μια αμιγώς ιδιωτική επένδυση με πρωταγωνιστές δύο κυπριακές εταιρείες. «Είναι άλλη μια απόδειξη», ανέφερε ο κ. Λεπτός «ότι η επιχειρηματικότητα βρίσκεται στο DNA των Κυπρίων».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον του επιχειρηματικού κόσμου για το έργο, ο κ. Λεπτός ανέφερε ότι το έργο έχει γίνει πόλος έλξης αγοραστών πρωτόγνωρης επιχειρηματικής εμβέλειας απ᾽όλο τον κόσμο. «Ενώ η ζήτηση από το εξωτερικό έχει αυξητικές τάσεις πρέπει να υπογραμμιστεί η θετική αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου.» Ο κ. Λεπτός ανέφερε επίσης ότι το ποσοστό προπώλησης έχει φτάσει το 60% της πρώτης φάσης και ότι τα έσοδα αυτά, που όχι μόνο αποτελούν σημαντική ένεση ρευστότητας για την οικονομία και την ανάπτυξη του τόπου, αλλά μας εξασφαλίζουν και τη δυνατότητα χρηματοδότησης της κατασκευής ολόκληρου του έργου δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας. «Το 2016 ήταν κομβικό σημείο για την πορεία της οικονομίας μας, η οποία ανέκτησε και πάλι τη διεθνή της αξιοπιστία, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. Το νησί μας κατάφερε να μπει στο πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και η οικονομία καταγράφει έναν από τους υψηλότερους βαθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη,» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Λεπτός.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων κ. Στέλλα Στυλιανού, ενώ η Υπεύθυνη Μάρκετινγκ του Limassol Del Mar κα. Ελευθερία Βοσκρίδου, έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό ευχαριστώντας τους παρευρισκόμενους εκ μέρους ολόκληρης της ομάδας. Η κα. Βοσκαρίδου αναφερόμενη στη διπλή στρατηγική προώθησης του έργου τόνισε ότι σκοπός ήταν η προώθηση της Κύπρου ως τον ιδανικό επενδυτικό προορισμό και παράλληλα το Limassol Del Mar ως τον απόλυτο προορισμό μιας επιτυχημένης επένδυσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση