ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Απευθείας πτήσεις Αθήνας - Πεκίνου ξεκινά η Air China

Το σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας στηρίζεται στην αύξηση της επιβατικής κίνησης

Newsroom Κ, Αθήνα

Η Air China ξεκινάει αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Κίνας, απευθείας πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. Το σχέδιο οικονομικής βιωσιμότητας της γραμμής στηρίζεται τόσο στην προσδοκώμενη αύξηση της επιβατικής κίνησης, λόγω της ενίσχυσης των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών και της τουριστικής κίνησης, όσο και σε επιμέρους πλάνο μεταφοράς Κινέζων τουριστών που θα ξεκινούν μεσογειακές κρουαζιέρες από τον Πειραιά, εξηγούν στην «Κ» οι ίδιες πηγές.

Η Air China πραγματοποιεί σήμερα πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου δύο φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη και Σάββατο, αλλά μέσω Μονάχου αν και χωρίς μετεπιβίβαση σε άλλο αεροσκάφος. Η έναρξη απευθείας πτήσεων, και ενδεχομένως με μεγαλύτερη συχνότητα από αυτές που πραγματοποιεί σήμερα μέσω Μονάχου ο κινεζικός εθνικός αερομεταφορέας, αντιμετωπίζεται τόσο ως πρακτικής όσο και ως συμβολικής σημασίας ζήτημα. Θα σηματοδοτήσει την περαιτέρω αναβάθμιση των σχέσεων των δύο χωρών μετά την εξαγορά του λιμανιού του Πειραιά από την Cocso και θα δημιουργήσει μια σταθερή και τακτική γέφυρα επικοινωνίας, εξηγούν πηγές με γνώση των σχετικών διεργασιών.

Η ακριβής ημερομηνία και συχνότητα των απευθείας πτήσεων δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί και εξαρτάται και από την ολοκλήρωση των συμφωνιών που απαιτούνται για το άνοιγμα της ελληνικής κρουαζιέρας στην κινεζική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η έναρξη των δρομολογίων τοποθετείται εντός του πρώτου μισού του καλοκαιριού. Συνδέουν, δε, τη σχετική απόφαση και με πολιτικές εξελίξεις και συγκεκριμένα την προγραμματισμένη για τις 14 και 15 Μαΐου σύνοδο αρχηγών των κρατών του νέου Δρόμου του Μεταξιού (One Belt, One Road), στην οποία αναμένεται να συμμετάσχει και ο Ελληνας πρωθυπουργός και τη ΔΕΘ (9 με 17 Σεπτεμβρίου), όπου η Κίνα είναι φέτος τιμώμενη χώρα.

Επιπλέον, όπως έχει γίνει γνωστό, η Ενωση Λιμένων Κρουαζιέρας Μεσογείου (MedCruise) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Emirates με σκοπό τη δημιουργία αεροπορικής γέφυρας με τη Μεσόγειο για τους πελάτες κρουαζιέρας από την Ασία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Αναστασιάδης: Δεν είναι με το να δίνεις μόνο που θα εξευρεθεί λύση (βίντεο)

«…ούτε με τις περαπεδκιώτικες πονηράδες!!!»
Ai Em  |  09:37

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση