ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

3,5 χιλ. λιγότεροι «ύποπτοι» λογαριασμοί στην Τρ. Κύπρου

Μείωσε κατά πολύ την έκθεση της σε κινδύνους που ενδεχομένως να σχετίζονταν με ξέπλυμα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Τρισίμιση χιλιάδες λογαριασμούς υψηλού κινδύνου και τέσσερα πέμπτα εισηγητών πελατών (Business introducers) τερμάτισε κατά τα τελευταία δύο χρόνια η Τράπεζα Κύπρου, έτσι ώστε να μειώσει την έκθεση της σε κινδύνους που ενδεχομένως να σχετίζονταν με ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αυτό αναφέρει το moneylaundering.com, εξηγώντας πως η Τράπεζα προχώρησε στον τερματισμό των λογαριασμών, σύμφωνα με τη συμφωνία που ακολουθήθηκε για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μέσα στο πακέτο του μνημονίου. Όπως υπογραμμίζεται, η Τράπεζα Κύπρου εφαρμόζει ελέγχους επιπλέον από αυτούς που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσον αφορά σε εκτεθειμένα πρόσωπα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι περισσότεροι από τους λογαριασμούς αυτούς, ανήκαν σε επιχειρηματίες και άτομα τα οποία δραστηριοποιούνταν στην Ανατολική Ευρώπη.

Απότοκο όλων των παραπάνω, ήταν να κοστίσει 9 εκατ. ευρώ σε κέρδος, καθώς επίσης να συρρικνωθεί ο όγκος των δικηγόρων, business introducers και λογιστών από τα 1600 άτομα, στα 300 σύμφωνα με τον διευθυντή συμμόρφωσης Μάριο Σκανδάλη.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση