ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μόνο 17.661 άτομα απολαμβάνουν τις μειωμένες διατιμήσεις της ΑΗΚ

Ποσοστιαία μεταφράζεται στο 40.51% του συνόλου των ευπαθών ομάδων

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Μόνο το 40.51% είναι το ποσοστό των ενταγμένων δικαιούχων από το σύνολο των δικαιούχων στην ειδική διατίμηση του ρεύματος που αντιστοιχεί σε έκπτωση 20% επί του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που έφτασαν ενώπιον της Επιτροπής Εμπορίου, ο αριθμός των ενταγμένων δικαιούχων στη διατίμηση με κώδικα 08, είναι μόλις 17.661 άτομα, ενώ σημειώνεται πως οι ολικοί δικαιούχοι - και δεν απολαμβάνουν αυτής της έκπτωσης - ανέρχονται σε 43.599 άτομα.

Πρόσθετα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΗΚ, η ποσοτική διαφορά ενταγμένων δικαιούχων από το συνολικό αριθμό δικαιούχων ανέρχεται σε 25.938 πρόσωπα.

Η επιτροπή ενέργειας της Βουλής εξέτασε σήμερα το γεγονός ότι οι νεφροπαθείς και οι πάσχοντες με πολλαπλή σκλήρυνση δεν απολαμβάνουν την ειδική διατίμηση της ΑΗΚ. Πρόκειται για διάκριση την οποία η βουλή επιχειρεί να αλλάξει, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της επιτροπής Άγγελος Βότσης.

«Έγινε ξανά η συζήτηση και έχει συμφωνηθεί ότι η κυβέρνηση με νέο διάταγμα του Υπουργού Εμπορίου θα συμπεριλάβει και αυτές τις κατηγορίες πλυθυσμού στους δικαιούχους. Αυτό θα ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών όπως είναι οι διαδικασίες με το διάταγμα και την απόδαση του Υπουργείου, καθώς και της έγκρισης από τη ΡΑΕΚ των νέων διατιμήσεων».

Οι ασθενείς οι οποίοι έχουν το πρόβλημα της πολλαπλής σκλήρυνσης θα μπορούν να μην εγγράφονται σε συλλόγους και να διατηρούν ανωνυμία τους στους συγκεκριμένους συνδέσμους, αλλά θα μπορούν με υποβολή του αιτήματος στο Υπουργείο Εμπορίου να έχουν αυτό το ωφέλημα, όπως ανέφερε ο κ. Βότσης.

Υπογραμμίζεται ότι οι προαναφερθείσες κατηγορίες, είναι οι πενταμελείς οικογένειες, οι πολύτεκνοι, οι λήπτες δημοσίου βοηθήματος, οι λήπτες Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, άτομα με βαριά αναπηρία, τετραπληγικά άτομα, παραπληγικοί, νεφροπαθείς και αυτοί που πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Άγγελος Βότσης μετά το πέρας της επιτροπής ανέφερε πως "έχει εντοπιστεί ότι τεράστιος αριθμός δικαιούχων δεν έχουν το ωφέλημα της μειωμένης διατίμησης οι οποίοι δεν χρειάζονται να κάνουν και καμία ουσιαστική ενέργεια, από το να συμπληρώσουν μία απλή αίτηση. Αυτοί οι πολίτες που δικαιούνται την ειδική διατίμηση και που είναι έκπτωση της τάξης του 20% επί του λογαριασμού του ηλεκτρικού ρεύματος, σε μεγάλα ποσοστά δεν έχουν αυτό το δικαίωμα".

Η ΑΗΚ απέστειλε στη βουλή τη λίστα στην οποία αναγράφονται οι κατηγορίες και τα ποσοστά που δεν έχουν πάει να χρησιμοποιήσουν αυτό το δικαίωμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση