ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σειρά σεμιναρίων από την EY

Άνω των 500 ατόμων συμμετείχαν από τον τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών

Δελτίο Τύπου

Η EY Κύπρου παρουσίασε εκ μέρους του ΣΕΛΚ ένα δημοφιλές σεμινάριο με τίτλο Holding and Finance Structures: Thinking VAT. Οι συναλλαγές ιθυνουσών εταιρειών είναι εκ φύσεως σύνθετες και φέρουν περίπλοκες επιπτώσεις από πλευράς Φ.Π.Α.,οι οποίες συνήθως αγνοούνται από όσους δεν έχουν εξειδίκευση για θέματα Φ.Π.Α. Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν η επισκόπηση παράλληλα με την προβολή σημαντικών ζητημάτων Φ.Π.Α. αναφορικά με τις δραστηριότητες των εταιρειών αυτών.

Τα σεμινάρια πραγματοποιήθηκαν στο CarobMill της Λεμεσού στις 15 Φεβρουαρίου, στο ξενοδοχείο Cleopatra Hotel στη Λευκωσία στις 16 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της EY σε Λευκωσία και Λεμεσό στις 21 Φεβρουαρίου και 22 Φεβρουαρίου αντίστοιχα. Ο εισηγητής, κος Γιώργος Λιασής, Επικεφαλή του Τμήματος Έμμεσων Φόρων της EY Κύπρου, συζήτησε μεταξύ άλλων τις συνέπειες των κανόνων του Φ.Π.Α.για ιθύνουσες εταιρείες,τα ρίσκα και τις ευκαιρίες, αναφέροντας παράλληλα πρακτικά παραδείγματα όπως και τις πιο πρόσφατες εξελίξεις σε πρακτικό επίπεδο στην Κύπρο και στα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Λιασή:

‘Οι Κυπριακές ιθύνουσες εταιρείες αποτελούν ένα δημοφιλές εργαλείο για ντόπιους και ξένους επενδυτές,συνεπώς η αυστηρή εφαρμογή της Νομοθεσίας, τα συνεπακόλουθα κόστη, τα ρίσκα και οι ευκαιρίες Φ.Π.Α. πρέπει να βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα των επηρεαζόμενων μερών.’

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση