ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια αναζητεί νέα κεφάλαια η Deutsche

Εξαιτίας της αποτυχίας του σχεδίου αναδιάρθρωσής της

Newsroom Κ, Αθήνα

Σε τρίτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 8 δισ. ευρώ οδεύει η Deutsche Bank σε διάστημα τεσσάρων ετών, εξαιτίας της αποτυχίας του σχεδίου αναδιάρθρωσής της που είχε εξαγγείλει το 2015 και των ζημιών 1,4 δισ. ευρώ που κατέγραψε πέρυσι. Πριν από τέσσερα χρόνια, ο Ανσου Τζάιν, πρώην διευθύνων σύμβουλος της DB, έπειτα από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 3 δισ. ευρώ, είχε δηλώσει ότι η τράπεζα δεν αντιμετωπίζει πλέον πρόβλημα κεφαλαιακής επάρκειας. Ωστόσο, στις αρχές της εβδομάδας η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας στράφηκε προς τους επενδυτές για αναζήτηση νέων κεφαλαίων (8 δισ. ευρώ).

Παράλληλα, η Deutsche Bank θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές του στρατηγικού πλάνου που είχε ανακοινώσει το 2015. Η τράπεζα υπολογίζει, επίσης, ότι με την ΑΜΚ θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας από 11,9% στα τέλη του προηγούμενου έτους στο 14,1% και υποσχέθηκε να δώσει «ανταγωνιστικά» μερίσματα από το 2018. Η διαδικασία άντλησης νέων κεφαλαίων αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου, ενώ σε αυτήν περιλαμβάνεται και η πώληση περιουσιακών στοιχείων 2 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Η αναδιάρθρωση του στρατηγικού πλάνου της τράπεζας έρχεται σε μια περίοδο που η τράπεζα μετράει ζημίες 1,4 δισ. ευρώ το 2016, έπειτα από την εμπλοκή της σε σωρεία οικονομικών σκανδάλων.

Δεδομένου ότι πρόκειται για την τρίτη σε σύνολο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε διάστημα τεσσάρων ετών, οι επενδυτές της τράπεζας ελπίζουν πως αυτή η προσπάθεια θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματική από τις προηγούμενες. Σύμφωνα με δηλώσεις στους Financial Times ενός από τους δέκα βασικότερους επενδυτές της τράπεζας, «το πρόβλημα είναι ότι η Deutsche Bank έχει προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίων κατά το παρελθόν μόνο για να ζητήσει λίγο αργότερα νέα αύξηση κεφαλαίων, με αποτέλεσμα να επικρατεί μεγάλος σκεπτικισμός στην αγορά». Παράλληλα, η DB εγκατέλειψε την προσπάθεια να πουλήσει την Postbank και αποφάσισε να την ενσωματώσει στις υπόλοιπες δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής. Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν δήλωσε προ ημερών ότι η τράπεζα θα επικεντρωθεί αυτήν τη φορά στους εταιρικούς της πελάτες, περιορίζοντας τις δραστηριότητές της με τους θεσμικούς επενδυτές και τους fund managers.

Επίσης, ενόψει των αλλαγών που επίκεινται όσον αφορά τη στρατηγική της δομή, ο επενδυτικός κλάδος της τράπεζας θα προβεί σε επανενοποίηση του τμηματος χρηματιστηριακών συναλλαγών και εταιρικής χρηματοδότησης, που είχαν χωριστεί από τον Οκτώβριο του 2015. Ο κ. Κράιαν δήλωσε ότι «αυτά τα μέτρα θα κάνουν την τράπεζα πιο ισχυρή οικονομικά και θα την επαναφέρουν στον δρόμο της ανάπτυξης».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

ΑΚΕΛ: Άστοχη η ενέργεια Ακιντζί να εγείρει θέμα UNFICYP

«Πατρετο χαπαρι κυριοι του ακελ οτι ο ακκιντζη ειναι χειροτερος απο τον ντεκταζ και τον ερογλου και σταματατε ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:17

Κι άλλο παιδάκι με εξανθήματα σε παραλία

«Δεν ειναι αναγκη τον ψυλο να τον κανου με καμηλο! Αυτα τα εξανθηματα οφειλονται σε αλλεργιες!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  17:13

#PoliticsBlog Οι κολωτούμπες, ο Χαμπιαούρης και ποιους έχει στο χέρι η Χρυσταλλού

«Από ότι φαίνεται στην Κύπρο, εδώ και μερικές δεκαετίες, ευδοκιμούν οι προστάτες (με άλλα λόγια πατρώνοι) ...»
πανασιανός  |  14:45

Μόνο Αναστασιάδη - Ακιντζί συναντά η Λουτ

«ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΩΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Έτοιμοι να μοιραστούν τη χώρα μας με τους Ισλάμ ...»
ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ  |  12:24

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση