ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Συμφωνία 66.7 εκατ. μεταξύ Ελληνικής και ΕΤΕπ

Έμφαση θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας, της υγείας, του τουρισμού και συγκοινωνιών

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Έπεσαν οι υπογραφές για την υλοποίηση συνεργασίας μεταξύ Ελληνικής Τράπεζας και Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση των κυπριακών μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Με τη συμφωνία την οποία εγγυάται η κυβέρνηση, ποσό 66.7 εκατ. ευρώ θα διατεθεί με χαμηλότοκα δάνεια σε Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Στο ποσό των 66.7 εκατ. θα συμπεριληφθούν 16.7 εκατ. τα οποία προέρχονται από κεφάλαια της Ελληνικής.

Τη συμφωνία υπέγραψε εκ μέρους της Ελληνικής η πρόεδρος του ομίλου, Ειρένα Γεωργιάδου, εκ μέρους της ΚΔ, ο γενιός διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης και εκ μέρους της Ευρωπαικής Τράπεζας Επενδύσεων ο πρόεδρος της Werner Hoyer.

Κατά την τελετή υπογραφής, η κ. Γεωργιάδου επισήμανε ότι στη συνολική προσπάθεια για ανάκαμψη της οικονομίας ο ρόλος των τραπεζών είναι καταλυτικός. Υπογράμμισε δε, ότι από το Σεπτέμβριο του 2014 η Ελληνική σε συνεργασία με την ΕΤΕπ, διέθεσε και θα διαθέσει δάνεια ύψους 166.7 εκατ. στις κυπριακές επιχειρήσεις.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X