ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ετοιμάστηκε το όχι της Βουλής για την κοινή βάση φορολογίας

Εδώ και δύο μήνες ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου ξεκίνησε την προσπάθεια

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Αποφασίστηκε ότι θα τοποθετηθεί με «Γνώμη» η Βουλή ενάντια στις δύο ευρωπαϊκές οδηγίες για κοινή βάση φορολογίας εταιρειών, αλλά και στην κοινή ενοποιημένη βάση φορολογίας που θέλει να επιβάλλει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε όλα τα κράτη μέλη.

Εδώ και δύο μήνες ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου Άγγελος Βότσης ξεκίνησε την προσπάθεια για να καταθέσει τη δική της "γνώμη" για τις δύο οδηγίες. Όπως εξήγησε, ενώ αυτές οι οδηγίες ίσως να φαίνονται αθώες, θα οδηγήσουν στην ομοιομορφία του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες που θα πλήξει τις κυπριακές εταιρείες.

"Κάναμε τις επαφές μας με τον ΣΕΛΚ, με το Υπουργείο Οικονομικών, από το Δικηγορικό Σύλλογο και με τη βοήθεια της Υπηρεσίας Ευρωπαικών Υποθέσεων της Βουλής, καταλήξαμε ως Επιτροπή σε μια "γνωμη" που θα σταλεί στην Ευρωπαική Επιτροπή και θα καταγράφει την διαφωνία μας και στις δύο οδηγίες", συμπλήρωσε.

Είπε ακόμη ότι "η απόφαση της βουλής θα είναι όπλο στο να ενισχύσει την επιχειρηματολογία που εναντιώνεται στις δύο οδηγίες και φιλοδοξούμε ότι θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής αυτή η "γνώμη" για να είναι απόφαση της Ολομέλειας, ώστε το κυπριακό Κοινοβούλιο να τοποθετηθεί επίσημα εναντίον".

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παναγιώτη Ρουγκάλα

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X