ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:23
 

Η Coca-Cola συνεχίζει να επενδύει στη στρατηγική “OneBrand”

Μία καινοτόμος στρατηγική που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει επιλογές στους καταναλωτές

Δελτίο Τύπου

Η Coca-Cola ανακοινώνει την ενσωμάτωση όλων των προϊόντων Coca-Cola κάτω από την ίδια μάρκα. Με την αλλαγή αυτή, οι συσκευασίες – συμπεριλαμβανομένων των Coca-Cola, Coca-Cola ZeroκαιCoca-Cola Light - αλλά και όλες οι ενέργειες μάρκετινγκ και διαφήμισης θα παρουσιάζουν τη Coca-Cola ως μία μάρκα και τις παραλλαγές των προϊόντων σε θερμίδες και συστατικά ως διαφορετικές επιλογές προϊόντος της ίδιας μάρκας. Έτσι, η νέα στρατηγική “One Brand” θα ενισχύσει την ενημέρωση και το ενδιαφέρον των καταναλωτών σχετικά με την ποικιλία επιλογών που προσφέρει η Coca-Cola, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνονται να επιλέξουν το προϊόν που ταιριάζει περισσότερο με τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής τους.

Συνεχής καινοτομία

Με την πάροδο του χρόνου, η Coca-Cola ανέπτυξε και διέθεσε στην αγορά νέα προϊόντα, για να προσφέρει στους καταναλωτές μεγαλύτερη ποικιλία επιλογών τόσο σε θερμίδες, όσο και σε μεγέθη συσκευασίας. Τις διαφορετικές αυτές επιλογές τις διέθεσε στην αγορά ως διαφορετικές μάρκες, όπως η Coca-ColaLight και η Coca-ColaZero, με τη δική τους εμφάνιση, ταυτότητα και εκστρατείες μάρκετινγκ.Τώρα συνεχίζει να καινοτομεί και να προσαρμόζεται στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και τρόπο ζωής των καταναλωτών, παρουσιάζοντας όλα τα προϊόντα Coca-Cola, ως μία ενιαία μάρκα με διαφορετικές επιλογές.

Μία στρατηγική με επίκεντρο την ποικιλία επιλογών

Με τη νέα προσέγγιση, η Coca-Cola εστιάζει ακόμα περισσότερο στην ποικιλία επιλογών που αποτελεί πλέον κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της.Το κεντρικό μήνυμα επικοινωνίας «Νέα συσκευασία, ίδια απόλαυση! Διάλεξε την αγαπημένη σου!» και οι νέες συσκευασίες ενθαρρύνουν τους καταναλωτές να επιλέξουνγια εκείνους και την οικογένειά τους το προϊόν που ταιριάζει με τις προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής τους.

Ο κ. Νικόλας Μπενιουδάκης, Marketing Manager της Α/φοι Λανίτη, ανέφερε σχετικά: «Η Coca-Cola αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά brands στον κόσμο. Αλλά οι ανάγκες των καταναλωτών αλλάζουν και μαζί τους αλλάζουμε και εμείς. Για το λόγο αυτό, η Coca-Cola δεσμεύεται να προσφέρει ποικιλία επιλογών στους καταναλωτές, ανάλογα με τον τρόπο ζωής, τις γευστικές προτιμήσεις και τις διατροφικές συνήθειες του καθενός, για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν την αγαπημένη τους Coca-Cola, όποια και αν είναι αυτή. Σε αυτό το πλαίσιο, η Coca-Cola δεσμεύεται να προσφέρει μεγαλύτερη έκθεση στα προϊόντα με λιγότερες ή καθόλου θερμίδες, κάνοντάς τα περισσότερο ελκυστικά σε όλη την αγορά και βοηθώνταςέτσι τους καταναλωτές να κάνουν τις σωστές για αυτούς επιλογές.»

Η νέα στρατηγική στην πράξη

Η νέα στρατηγική “One-Brand” περιλαμβάνει μία σειρά από αλλαγές που αφορούν στη συσκευασία, την επικοινωνία και το marketing. Συγκεκριμένα:

Μάρκετινγκ και σχεδιασμός

• Αντί να βλέπετε τρεις μεμονωμένες μάρκες (Coca-Cola, Coca-ColaZero, Coca-ColaLight), θα βλέπετε την εμβληματική μάρκα Coca-Cola να υποστηρίζει και τις τρεις επιλογές.

• Κάθε κουτάκι και μπουκάλι Coca-Cola θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό και ταυτότητα, συμπεριλαμβανομένης της προσθήκης του χαρακτηριστικού Κόκκινου Δίσκου (red disk). Κάθε επιλογή προϊόντος της Coca-Cola θα ξεχωρίζει από τα διαφορετικά χρώματα, στο πάνω μέρος της συσκευασίας.

Μεγαλύτερη Προβολή των προϊόντων χωρίς θερμίδες

Συνεχίζουμε να βοηθά με όσους επιθυμούν να μειώσουν την πρόσληψη των θερμίδων και της ζάχαρης που λαμβάνουν από τα αναψυκτικά και αναλαμβάνουμε συγκεκριμένες δράσεις για τα προϊόντα μας:

• Στο τελικό πλάνο όλων των διαφημίσεων θα εμφανίζεται όλη η οικογένεια προϊόντων Coca-Cola, έτσι ώστε να είναι εμφανής η δυνατότητα επιλογής προϊόντων με ή χωρίς θερμίδες.

• Τα προϊόντα χωρίς θερμίδες θα καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στα ράφια των καταστημάτων, ανεξάρτητα με το μερίδιο αγοράς που έχουν στην οικογένεια της Coca-Cola.

• Φέτος στο πλαίσιο προωθητικών ενεργειών γευστικής δοκιμής(product sampling) θα διαθέσουμε περισσότερα από 40.000 προϊόντα Coca-Cola χωρίς θερμίδες.

• Τέλος, θα διατεθεί η νέα Coca-Cola Zero, με γεύση που προσεγγίζει ακόμα περισσότερο την υπέροχη γεύση της αυθεντικής Coca-Cola, αλλά χωρίς τη ζάχαρη.

Στο επίκεντρο και οι μικρότερες συσκευασίες

• Ως αποτέλεσμα της στρατηγικής “OneBrand”, θα δοθεί έμφαση στην προώθηση της ποικιλίας διαθέσιμων συσκευασιών - από το κουτάκι των 150ml, έως την οικογενειακή συσκευασία του 1,5 λίτρου- βοηθώντας τους καταναλωτές να κάνουν τις σωστές επιλογές για εκείνους και την οικογένειά τους.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της Petrana Nikolova από τη Βουλγαρία

«Εκαντήσαμε σε αυτό το τόπο, εκτός όλων των άλλων, ο κάθε κομπλεξικός και ανώμαλος να έχει στη κατοχή ...»
Christos A.  |  14:09

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Συμφωνώ. Ειδικά τούτος ο ΥΠΕΞ δε μου πολλογεμωννει το μάτι. »
Luke  |  13:47

Τετραμερής για τα ενεργειακά με παρουσία ΗΠΑ στις 29 Ιουλίου

«Η επιμονή της "Καθημερινής" να πιστώνει τα πάντα όλα θετικά επί παντός επιστητού στον Υπουργό Εξωτερικών ...»
Ένας Πολίτης  |  13:28

Ανώτατο: Δεν θα εξαιρεθούν δικαστές στις εφέσεις για μισθούς δημοσίου

«O Aνώτατος τι γίνεται αυτές τις μέρες με τα Αξιόγραφα???.....»
ΑΚΑ  |  11:03

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X