ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Στην Νομικών η τελική απόφαση για τις διαιτησίες του Συνεργατισμού

Την ερχόμενη Τρίτη αναμένεται να εξεταστεί η πρόταση και να παρθεί η τελική απόφαση

ΚΥΠΕ

Η πρόταση νόμου της Άννας Θεολόγου και του Γιώργου Περδίκη για την κατάργηση της διαιτησίας από το Συνεργατισμό συναντά τη θετική στάση της πλειοψηφίας των μελών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας και Εμπορίου ωστόσο συναντά εμπόδια συνταγματικότητας.

Όπως ανέφερε μετά τη συζήτηση της 14ης Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης, η Επιτροπή ενημερώθηκε ότι εγείρονται προβλήματα συνταγματικότητας. Πρόσθεσε ότι η πρόταση νόμου θα εξεταστεί ξανά την ερχόμενη Τρίτη για τελική απόφαση.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Ανδρέας Κυπριανού είπε ότι υπάρχει ομοφωνία και ο Συνεργατισμός πρέπει να λειτουργήσει όπως και οι άλλες εμπορικές τράπεζες. Πρόσθεσε ότι υπάρχει συνταγματικό πρόβλημα για την αναδρομικότητα σε διαδικασίες διαιτησίας που έχουν ήδη αρχίσει και ανεφέρε ότι θα εξεταστούν τρόποι άρσης της αντισυνταγματικότητας.

Ο κ. Περδίκης είπε ότι η Κυβέρνηση απείλησε ότι αν δεν γίνουν τροποποιήσεις θα αναφέρει στο Ανώτατο Δικαστήριο ως αντισυνταγματικό το νόμο που θα ψηφίσει η Βουλή.

«Θα προσπαθήσουμε με την κ. Θεολόγου να κάνουμε τροποποιήσεις σε σημείο που να μην νερώσουμε τόσο πολύ το κρασί, ώστε να μην είναι πλέον κρασί», συμπλήρωσε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X