ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Το πρώτο κυπριακής κατασκευής λεωφορείο εντάσσεται στον ΟΣΕΛ

Εντός των ημερών θα αρχίσει τις διαδρομές του στο κέντρο της Λευκωσίας

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το πρώτο κυπριακό λεωφορείο αναμένεται να παραλάβει εντός των ημερών ο Οργανισμός Συγκοινωνιών Επαρχίας Λευκωσίας (Ο.Σ.Ε.Λ) που πρόκειται να κυκλοφορήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στους δρόμους Λευκωσίας.

Πρόκειται ουσιαστικά για το πρώτο αστικό λεωφορείο κυπριακής κατασκευής το οποίο είναι μήκους 8 μέτρων και μικρότερου μεγέθους σε σύγκριση με τα λεωφορεία που έχουμε στην Κύπρο. Είναι χαμηλοδάπεδο και περιλαμβάνει 25 καθίσματα. Η εταιρεία που το κατασκεύασε είναι η S. CH. Koukoulides & Son Ltd, η οποία έχει έδρα την Κύπρο.

Η διαδρομή που θα εξυπηρετεί δεν έχει ακόμα οριστεί, αφού δεν έχει εγγραφεί προς το παρόν στο Τμήμα οδικών Μεταφορών.

Σε δηλώσεις του στην «Κ», Γενικός Διευθυντής του ΟΣΕΛ Αντρέας Αθανασιάδης εξέφρασε την ευχαρίστησή του για την ένταξη του πρώτου κυπριακού λεωφορείου στον Οργανισμό, τονίζοντας πως με την στήριξη του αρμόδιου Υπουργείου θα ακολουθήσει η παραγγελία και άλλων λεωφορείων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για να αρχίσει τις διαδρομές του εντός της Λευκωσίας πρέπει πρώτα να εγγραφεί στο Τμήμα Μεταφορών και να περάσει από τις νενομισμένες διαδικασίες.

Σημείωσε δε πως για την αγορά του λεωφορείου ο ΟΣΕΛ έπρεπε να συνεργαστεί με το αρμόδιο Υπουργείο, το οποίο από την πρώτη στιγμή έδωσε όλες τις διευκολύνσεις και τις εγκρίσεις, ώστε να προχωρήσει η όλη διαδικασία. «Το Υπουργείο Μεταφορών είδε με θετικότητα την προώθηση του κυπριακού λεωφορείου και εφόσον δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα, προχωρήσαμε στην αγορά του. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στηρίζουμε κυπριακής κατασκευής προϊόντα και δεν τα εισάγουμε από το εξωτερικό», ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση