ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Έκλεισαν πάνω από 800 επιχειρήσεις λόγω ωραρίου

Έκκληση ΣΥΚΑΔΕ για τη ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Λουκέτο σε περισσότερες από 800 επιχειρήσεις έβαλε η μη ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων, σύμφωνα με τον πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ), Ανδρέας Θεοδούλου.

Με την ευκαιρία συζήτησης του θέματος την περασμένη Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας ο κ. Θεοδούλου ανέφερε πως τα περίπτερα και τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη επιχείρηση από τη φιλελευθεροποίηση των ωραρίων, ενώ απεύθυνε έκκληση στη Βουλή για συνεργασία και εξεύρεση της χρυσή τομής για τη ρύθμιση του ωραρίου των καταστημάτων.

Σημείωσε ωστόσο, ότι «τόσο η Βουλή όσο και η Υπουργός Εργασίας αναγνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και βλέπουν θετικά τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο ΣΥΚΑΔΕ για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να συνυπάρξουν», ανέφερε, τονίζοντας πως αν και υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές για συγκεκριμένες ενέργειες, λόγω του νομικού λαβυρίνθου που έχει δημιουργεί, επικρατεί μία στασιμότητα η οποία δεν επιτρέπει τη λήψη οποιονδήποτε διορθωτικών μέτρων.

Δυστυχώς, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ, τα Δικαστήρια δεν έδωσαν τις γνωματεύσεις που θα παρείχαν τις λύσεις στο πρόβλημα και Όλα πλέον κρέμονται από πολιτικές αποφάσεις. «Είναι επιτακτική η ανάγκη οι δύο πλευρές να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα για την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατό, λύσεων που θα επιτρέψουν την επαναφορά ισορροπίας στο λιανικό εμπόριο και την προστασία της ταυτότητας και επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας», είπε.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση