ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Εγκαίνια έκθεσης Παύλου Μιτσιγιώρκη

«Μια φορά και έναν καιρό»

Δελτίο Τύπου

Κατάγομαι από την Αραδίππου. Τον Σεπτέμβριο του 2001 αποφοίτησα με δίπλωμα κάλων τεχνών από το ‘ UniversityofHull’.Έχω λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις κυρίως στην Κύπρο, και μερικές στο εξωτερικό. Αυτή είναι η έβδομη μου ατομική έκθεση.

Έχω διακριθεί με βραβεία σε αρκετούςδιαγωνισμούς. Τα κυριότερα είναι,το 2007οπούκέρδισα το πρώτο βραβείο για την κατασκευή έργου για το ταχυδρομείο της Αγίας Νάπας. Το έργο ‘Ερμής’ κατασκευάστηκε αργότερα και τώρα ανήκει στην συλλογή του μουσείου τέχνης Λουκίας και Μιχαλάκη Ζαμπέλα. Το 2012 σε συνεργασία με τον διακοσμητή Δημήτρη Χαραλάμπους, κερδίσαμε το 2ον βραβείο στο διαγωνισμό που θα διακοσμούσε το σιντριβάνι έξω από την κυρία είσοδο του Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου το οποίο προετοιμαζόταν για να φιλοξενήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

Την δουλεία μου την χαρακτηρίζω ως εξπρεσιονιστική. Νοιώθω αρκετά επηρεασμένος από το κίνημα το οποίο ίδρυσε ο ΒασίλιΚαντίνσκι, ‘ο Γαλάζιος Καβαλάρης’. Είναι μια καλλιτεχνική ομάδα που ιδρύθηκε το 1911 στην Γερμάνια και ασχολούνταν με ένα είδος εξπρεσιονισμού, ποιο βαθύ και πνευματικό. Κυρίος έμπνευση μου είναι η φύση, πάντα φτιαγμένη με εντέλεια και ισορροπία. Η ένταση των χρωμάτων που χρησιμοποιώθεωρώ πως καθρεπτίζει την εθνικότητα μου. ΑρκετοίγνωστήΚύπριοι καλλιτέχνες, όπως τον Στας Παράσκος και τον Τηλέμαχος Κάνθος, δούλευαν με παρόμοιουςχρωματισμούς, όμως με διαφορετικέςτεχνικές και ιδεολογίες.
Σκέφτομαι θετικά και δημιουργώ θετικά , για αυτό καινοιώθω θετικά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΈΚΘΕΣΗΣ

Εγκαίνια : Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017, στις 6:30μ.μ.Η έκθεση θα εγκαινιαστεί από τον έντιμο Δήμαρχο Αραδίππου, κ. Ευάγγελο Ευαγγελίδη και θα γίνει μια παρουσίαση από τον έντιμο Δήμαρχο Λευκάρων κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους.

Διάρκεια έκθεσης : 18/03/2017 – 07/04/2017
Ώρες Λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή // 08:30 -16:30

AkamantisBusinessCenter
Αιγύπτου 10, 1097 Λευκωσία
Tel : + 357 22 67 67 97
Fax: + 357 22 67 67 47
E-mail: akamantis@akamantis.com
Website: http://www.akamantis.com

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση