ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Μέρισμα 0,85 ευρώ θα διανείμει η Autohellas

Ο κύκλος εργασιών του Autohellas έφθασε τα 264,8 εκατ. ευρώ

Newsroom Κ, Αθήνα

Τη διανομή μερίσματος 0,85 ευρώ ανά μετοχή για το 2016 αποφάσισε να προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Autohellas στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη τα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα κατά την περυσινή χρονιά.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών του oμίλου Autohellas σε ενοποιημένο επίπεδο για τη χρήση του 2016 έφθασε τα 264,8 εκατ. ευρώ έναντι 182,9 εκατ. ευρώ το 2015.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι τα μεγέθη του κύκλου εργασιών δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα με το περυσινό έτος, δεδομένου ότι έχει ενσωματωθεί η δραστηριότητα της εισαγωγής αυτοκινήτων SEAT καθώς και η δραστηριότητα λιανικής πώλησης αυτοκίνητων. Ο κύκλος εργασιών από την κύρια δραστηριότητα του oμίλου, τις μισθώσεις αυτοκινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό αυξήθηκε κατά 12% το 2016 φθάνοντας τα 154,3 εκατ. ευρώ από 137 εκατ. ευρώ το 2015.

Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων παρουσίασαν αύξηση 18,4% φθάνοντας τα 104,3 εκατ. από 88,1 εκατ. το 2015. Παράλληλα, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε ενοποιημένη βάση στα 22,7 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 18,6 εκατ. ευρώ καταγράφοντας αύξηση κατά 22%.

Ο όμιλος προχώρησε σε επένδυση 139 εκατ. ευρώ για την αγορά 10.350 αυτοκινήτων. Με την επένδυση αυτή, πέραν της ανανέωσης του στόλου επετεύχθη και η επέκτασή του κατά 4.600 αυτοκίνητα φθάνοντας πλέον τις 35.200 αυτοκίνητα, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό για το μέγεθος της εταιρείας.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας, ο διευθύνων σύμβουλος της Autohellas, Ευτύχιος Βασιλάκης, δήλωσε: «Eπενδύσαμε σε περισσότερα από 10.000 νέα αυτοκίνητα. Πετύχαμε αναπτυξιακή δυναμική στο τουριστικό μέρος των εργασιών μας (βραχυχρόνιες μισθώσεις), αλλά και στις μακροχρόνιες μισθώσεις, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα.

Για πρώτη χρονιά αξιοποιήσαμε μαζί ενοικιάσεις και εμπορία αυτοκινήτου, δημιουργώντας σημαντικές οικονομίες κλίμακας. Ξεκινήσαμε ένα μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων και των υποδομών μας, που θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε από το 2017 ακόμη καλύτερες υπηρεσίες, βελτιώνοντας παράλληλα την παραγωγικότητά μας. Ταυτόχρονα, η θετική πορεία μας σε 7 χώρες του εξωτερικού δημιουργεί την προοπτική μεγαλύτερων μεγεθών, όσο ωριμάζουν η οργάνωση και η παρουσία μας. Η επιτυχία του 2016 δίνει πολύ καλύτερη αφετηρία και βάση ανάπτυξης για το 2017».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ, Αθήνα

Σχόλια αναγνωστών

Άντρος Κυπριανού: Η κυβέρνηση οδήγησε σε πτώχευση τη ΣΚΤ

«Τώρα που θα αρχίσει η έρευνα θα δει ο άντρας κυπριανού τα αίσχη που γίνονταν πριν το 2013 και τις παρεμβάσεις ...»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:32

Καδής: Θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε φιλοαγροτική πολιτική

«Μα οι αγρότες που ειναι; Εγώ βλέπω παντού ξεραήλα και ερήμωση των χωραφιων!!!!!!!»
Ντομπρος Κελαηδης  |  00:29

Μπλόκαραν λογαριασμούς με ΜΕΔ στη ΣΚΤ

«Δυστυχώς αργήσατε. Αυτή την ενέργεια έπρεπε να την κάνετε τουλάχιστον δύο χρόνια πριν.»
πανασιανός  |  17:40

ΣΤΕΚ: Καταγγελία για ηχορύπανση στις τουριστικές περιοχές

«Ας κλείσουν ξενοδοχείο σε περιοχή που δεν έχει "ηχορύπανση" γιατί αν χαμηλώσουμε τα ντέσιμπελ, πάλε ...»
Logik  |  16:04

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση