ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ανησυχίες επενδυτών για μαζική κατασκευή κρουαζιερόπλοιων στη Μεσόγειο

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 46 δισεκατομμύρια ευρώ γίνονται στο τουρισμό

ΚΥΠΕ

Επενδύσεις που ξεπερνούν τα 46 δισεκατομμύρια ευρώ γίνονται αυτή την περίοδο στον τομέα του τουρισμού παγκόσμια και συγκεκριμένα στον τομέα των κρουαζιέρων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ANSAmed, 74 μεγάλα κρουαζιερόπλοια κατασκευάζονται ανά το παγκόσμιο και θα αρχίσουν λειτουργία στα επόμενα δέκα χρόνια.

`Ποτέ ξανά στην ιστορία δεν υπήρξε τόση μαζική παραγγελία για κατασκευή κρουαζιερόπλοιων” δήλωσε ο Pierfrancesco Vago, εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας Msc crociere.

Σημειώνεται ότι το 2017, 25.3 εκατομμύρια τουρίστες επέλεξαν να κάνουν κρουαζιέρα, δηλαδή 800,000 περισσότεροι από ότι το 2016 και η τάση φαίνεται να είναι αυξητική.

Σύμφωνα με στοιχεία από το πλέον σημαντικό παγκόσμιο συνέδριο στον τομέα των κρουαζιέρων, το Seatrade Global, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι, οι κρουαζιέρες στη Μεσόγειο κρατούν τα ηνία σε ό,τι αφορά τις προτιμήσεις των τουριστών.

Όμως, οι ανησυχίες των επενδυτών αυξάνονται καθώς η γεωπολιτική κατάσταση στη Μεσόγειο δεν φαίνεται να εξομαλύνεται.

"Κάθε μέρα που ξυπνώ διαβάζω ανησυχητικά πρωτοσέλιδα για την περιοχή της Μεσογείου" είπε ένας επενδυτής, εκφράζοντας ανησυχία για το θέμα.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X