ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αρχίζει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Deutsche Bank

Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα αντλήσει 8 δισ. ευρώ από τους μετόχους της

Newsroom K

Ξεκίνησαν και επίσημα οι διαδικασίες άντλησης νέων κεφαλαίων από την Deutsche Bank, η οποία τις πρώτες μέρες του Μαρτίου ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 8 δισ. ευρώ. Επιπλέον, θα πουλήσει περιουσιακά στοιχεία 2 δισ. ευρώ, ενώ θα αναδιαρθρώσει και το στρατηγικό της πλάνο.

Η προγραμματισμένη πώληση των μετοχών θα διεξαχθεί από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 4 Απριλίου και συνιστά την τέταρτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας από το 2010. Με αυτή την κίνηση, η τράπεζα εκτιμά πως θα αυξήσει τον δείκτη κεφαλαιακής της επάρκειας από 11,9% στο τέλος του 2016 στο 14,1%.

Στο πλαίσιο της εκκίνησης των παραπάνω διαδικασιών, δημοσιεύθηκε χθες η ετήσια έκθεση της τράπεζας, σύμφωνα με την οποία τα έσοδά της προβλέπεται να παραμείνουν σταθερά για το 2017. Ιδιαίτερη, ωστόσο, εντύπωση προκαλούν τα στοιχεία της έκθεσης για τις οικονομικές απολαβές των εργαζομένων. Το 2016, η Deutsche Bank προέβη σε οριζόντιες μειώσεις στις αποδοχές των υπαλλήλων της και στον περιορισμό των θέσεων εργασίας.


Οι συνολικές απολαβές των εργαζομένων μειώθηκαν στα 8,9 δισ. ευρώ το 2016, έναντι 10,5 δισ. ευρώ το 2015, ενώ τα μπόνους σημείωσαν κατακόρυφηπτώση από 2,4 δισ. ευρώ το 2015 στο 0,5 δισ. ευρώ το 2016. Στις αρχές Μαρτίου, η διοίκηση της Deutsche Bank είχε ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην περικοπή των θέσεων εργασίας, χωρίς όμως να προσδιορίσει τον αριθμό των θέσεων εργασίας που πρόκειται να χαθούν.

Εντούτοις, το 2015 η τράπεζα είχε προειδοποιήσει ότι θα χαθούν περίπου 9.000 θέσεις εργασίας έως τα τα τέλη του 2018, παρότι μέχρι στιγμής στην τράπεζα απασχολούνται περίπου 100.000 υπάλληλοι, παγκοσμίως. Επίσης, η τράπεζα έχει εκκινήσει τις διαδικασίες για να κλείσει 200 υποκαταστήματά της στη Γερμανία.

Η Deutsche Bank προσπαθεί να ορθοποδήσει έπειτα από την εμπλοκή της σε σωρεία δικαστικών διαμαχών, γεγονός που την έφερε αντιμέτωπη τα τελευταία δύο χρόνια με καθαρές ζημίες ύψους 8 δισ ευρώ. Σε σημείωμα που απέστειλε στους μετόχους της τράπεζας ο CEO της τράπεζας, Τζον Κράιαν, τόνισε ότι «θα έχουμε πετύχει όταν θα έχουμε επιλύσει τα νομικά μας ζητήματα, θα έχουμε εκσυγχρονίσει την τεχνολογία μας και θα εντείνουμε τους ελέγχους μας. Αυτό θα μας οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των δαπανών».

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ελεύθερος ο Γ. Σιαηλής που είχε κριθεί ένοχος στην υπόθεση ΣΑΠΑ

«Καμία έκπληξη πλέον σε αυτόν τον τραγικό τόπο. Εγκληματείστε άφοβα!!!! Αυτούς ψηφίζυμε, αυτοί μας ...»
αηδιασμένος  |  20:28

Ορφανίδης: Η ΣΚΤ δεν απεβίωσε με φυσικά αίτια

«Kαι πάλι στην επικαιρότητα ο μέγας Χριστόφιας, ο κακός δαίμων της Κύπρου! »
knak  |  19:35

Στις 2/11 η επιβολή ποινή στους καταδικασθέντες της Λαϊκής

«Χαιρετισμούς στους δικηγόρους των ανθρώπων που κατακλέψαν χιλιάδες ανθρώπους και υπομονή μέχρι να επιβληθεί ...»
knak  |  19:33

Τσίπρας: Αναλαμβάνω το ΥΠΕΞ για να ολοκληρώσω την συμφωνία των Πρεσπών

«Αν ηταν ενας αξιος σε αυτη την κυβερνηση, ηταν ο Κοτζιας. Αλλα ετσι ειναι στην Ελλαδα. Οι αξιοι τιμωρουνται. ...»
Γιωτας  |  17:20

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση