ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καινοτόμες λύσεις στο Λιμάνι Λεμεσού από την DP World Limassol

Ζωτικής σημασίας η εξοικονόμηση του νερού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Καινοτόμες πρακτικές με στόχο την εξοικονόμηση νερού πρόκειται να εφαρμόσει η DPWorldLimassol, η οποία πρόσφατα έχει αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων στο Λιμάνι Λεμεσού.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού, ο διεθνής όμιλος DP World κοινοποιεί τη δέσμευσή του για την εξοικονόμηση νερού σε όλες τις μονάδες του ανά την υφήλιο, ενθαρρύνοντας το προσωπικό του αλλά και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται, ώστε να διαχειρίζονται τον πολύτιμο αυτό φυσικό πόρο με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη.

Με τη διαχείριση 77 λιμανιών σε 40 χώρες σε 6 ηπείρους και με 37,000 εργαζόμενους, ο Όμιλος DP World διαδραματίζει ηγετικό ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο θέτοντας παράλληλα την αειφόρο διαχείριση των φυσικών πόρων πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του.

Ο Διευθυντής Υγείας, Ασφάλειας και Περιβάλλοντος της DP World Limassol, κ. Νίκος Καμακιώτης δήλωσε πως «η εξοικονόμηση του νερού είναι ζωτικής σημασίας και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας του Ομίλου. Το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του, συνδέεται με την πρόσβαση στο νερό. Όσοι αποτελούμε την ομάδα της DP World Limassol, έχουμε την ευκαιρία να συμβάλουμε ουσιαστικά στην εξοικονόμησή του λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ειδικά για την Κύπρο το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα δεδομένου του νησιωτικού χαρακτήρα του κράτους και της λειψυδρίας που συχνά καταγράφεται».

Πρόσθεσε πως «η Παγκόσμια Ημέρα Νερού αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να ενημερωθούμε περαιτέρω για θέματα που αφορούν το νερό και παράλληλα να μοιραστούμε με το προσωπικό μας, αλλά και το κοινό, την προσέγγιση της DP World σε σχέση με την ανεκτίμητη αξία του αλλά και την πληθώρα πρακτικών λύσεων που έχουν ήδη εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία. Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι ενώ πρόκειται για τον πολυτιμότερο φυσικό πόρο στον πλανήτη, η διαθεσιμότητα του είναι περιορισμένη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού και με σύνθημα “SaveItDon’tWasteIt”, η DP World προτρέπει τους πολίτες να εξοικονομούν όσο το δυνατόν περισσότερο νερό».

«Στόχος της DP World Limassol είναι η σταδιακή εφαρμογή καινοτόμων λύσεων εξοικονόμησης νερού στο Λιμάνι Λεμεσού, καθιστώντας τη μονάδα της Κύπρου πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας», κατέληξε ο κ. Καμακιώτης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος DP World καταγράφει σε μηνιαία βάση, την κατανάλωση νερού στις μονάδες υπό τη διαχείρισή του, με στόχο τη μέγιστη εξοικονόμησή του. Ειδικότερα, τα τελευταία δύο χρόνια ο Όμιλος έχει εφαρμόσει τεχνικές λύσεις επιτυγχάνοντας τη συστηματική ανακύκλωση των υδάτων και τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης νερού.

Ενδεικτικά, με την τοποθέτηση ειδικών μετρητών στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Μπουένος Άιρες (Αργεντινή) εξοικονομήθηκαν μέσα σε ένα χρόνο πάνω από 3 εκατομμύρια νερού. Στην Κορέα, ο εξοπλισμός καθαρισμού μηχανημάτων που λειτουργούσε με αντλίες υψηλής πίεσης αντικαταστάθηκεαπό εξοπλισμό με αντλίες ατμού, εξασφαλίζοντας μείωση τόσο της κατανάλωσης του νερού όσο και του κόστους, κατά 95% και 37.5% αντίστοιχα. Στη Μελβούρνη (Αυστραλία) έχει επιτευχθεί η εξοικονόμηση περισσότερων από 700,000 λίτρων νερού μέχρι σήμερα. Τέλος, μετά την εφαρμογή προγράμματος ευαισθητοποίησης στους χώρους της Εταιρείας σε ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ινδίας, καθώς και σε γειτονικά σχολεία και χωριά έχουν εξοικονομηθεί γύρω στα 500,000 λίτρα νερού.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση