ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Cyta σβήνει τα φώτα και στηρίζει την «Ώρα της Γης»

Προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Το Σάββατο 25 Μαρτίου 2017, στις 8.30 μ.μ., εκατομμύρια πολίτες σε όλο τον κόσμο, θα ενωθούν για τον εορτασμό του πλανήτη, σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα, την «Ώρα της Γης», σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Cyta στηρίζει ενεργά τις εκδηλώσεις για την «Ώρα της Γης» στην Κύπρο και καλεί το προσωπικό, τους πελάτες, αλλά και το ευρύτερο κοινό να συμμετάσχει σε αυτή τη συμβολική πράξη και να σβήσει τα φώτα για μια ώρα το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Οργανισμός συμβάλλει σε αυτή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον, προβαίνοντας διαχρονικά και συστηματικά σε δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας. Μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια του προσωπικού της, η Cyta μειώνει συνεχώς την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στα γραφεία της, σε συνδυασμό και με άλλες φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις που στοχεύουν στην εξοικονόμηση πόρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ομάδα «Ώρα της Γης Κύπρου», υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, έχει καθορίσει ως εθνικό στόχο τη μείωση στη χρήση της πλαστικής σακούλας, κάτι το οποίο συνάδει, όχι μόνο με τη γενικότερη προσπάθεια για μείωση των αποβλήτων, αλλά και με την πρόσφατη επιτυχία της Cyta να επαληθευτεί ως ο πρώτος οργανισμός στην Κύπρο με «μηδενικά απόβλητα στις χωματερές».

Για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την επίσημη ιστοσελίδα της «Ώρας της Γης Κύπρου», να υπογράψει και να προωθήσει την εκστρατεία για «Μείωση της πλαστικής σακούλας»

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X