ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:04
 

Οι επιχειρήσεις δεν «ξεκλείδωσαν» τη δυναμική ψηφιακού μετασχηματισμού

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της IDC και της SAP

Δελτίο Τύπου

Τέσσερεις στις πέντε αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις διεθνώς αναγνωρίζουν τα πλεονεκτήματα από την υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της IDC και της SAP.

Στα πλεονεκτήματα αυτά περιλαμβάνονται οι αυξημένες πωλήσεις, τα μειωμένα κόστη, η ευκολία πρόσβασης σε πληροφορίες, η βελτιωμένη εξυπηρέτηση του πελάτη και η αυξημένη παραγωγικότητα. Ωστόσο, πολλές εταιρίες δεν έχουν «ξεκλειδώσει» ακόμη την πλήρη δυναμική του ψηφιακού μετασχηματισμού: λιγότερο από το 7% των ΜμΕ έχουν προχωρήσει πέρα από το στάδιο της ενοποίησης για τη λήψη, σε πραγματικό χρόνο, πληροφοριών που βελτιστοποιούν τις διαδικασίες και τη ροή των εργασιών και οδηγούν σε βελτιωμένα επιχειρησιακά αποτελέσματα.

«Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα πρέπει να συμπεριληφθεί στη στρατηγική των αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων που θέλουν να μεγιστοποιήσουν την ανάπτυξη και την κερδοφορία τους», δήλωσε ο Barry Padgett, President, SMB team, SAP. «Αυτή η μελέτη δείχνει ότι οι μικρότερες επιχειρήσεις λειτουργούν διορατικά και στρατηγικά στον τρόπο που επενδύουν στις ψηφιακές τεχνολογίες. Αυτές οι επενδύσεις, πολλές από τις οποίες έχουν ελάχιστες απαιτήσεις σε όρους κεφαλαίων ή προσωπικού IT, οδηγούν σε πρωτοφανείς ευκαιρίες για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας και αποδοτικότητας, δίνοντας δυνατότητες στις οποίες οι μικρότερες επιχειρήσεις δεν θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο παρελθόν».

Η έρευνα η οποία εστίασε στην πρόοδο του ψηφιακού μετασχηματισμού σε 13 χώρες του κόσμου, κατέδειξε ότι:
• Οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις έχουν μία «πρακτική» προσέγγιση στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Περίπου το 44% αυτών των επιχειρήσεωνεπενδύουν σε τεχνολογία προκειμένου να φέρουν άμεσα τη διαφορά στην υποστήριξη των διαδικασιών τους.

• Οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις με 500-999 υπαλλήλους ακολουθούν συνήθως μία πιο μακροπρόθεσμη προσέγγιση στην υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού. Περίπου οι μισές (46,5%) δήλωσαν ότι η ενεργός συμμετοχή τους στην ψηφιακή οικονομία θα είναι ουσιαστική για την επιβίωση τους στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια. Λίγο πάνω από το ένα τρίτο (38,2%) των μικρών επιχειρήσεων με λιγότερους από 100 υπαλλήλους δήλωσαν επίσης το ίδιο.

• Η χρήση του cloud για την εφαρμογή του ψηφιακού μετασχηματισμού, έχει κάνει τη σχετική διαδικασία πιο απλή για μικρότερες επιχειρήσεις, με δύο στις πέντε να δηλώνουν ότι η εφαρμογή της πρώτης λύσης που υιοθέτησαν είτε ήταν πιο εύκολη από το αναμενόμενο, είτε δεν χρειάστηκε καθόλου επιπρόσθετη προσπάθεια.

• Η χρήση λογισμικού συνεργατικότητας (collaborativesoftware), CRMκαι εφαρμογών ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πολύ διαδεδομένες. Αυτές οι εφαρμογές συχνά αποτελούν τα πρώτα σημεία εισόδου στον ψηφιακό μετασχηματισμό. Μία στις τρεις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι θα προτιμούσαν αυτές οι εφαρμογές να διατίθενται μέσω του cloud.

• Περίπου τρία τέταρτα (73%) των εταιριών που έχουν υιοθετήσει ψηφιακές εφαρμογές δηλώνουν ότι οι προσδοκίες τους για τις τεχνολογικές τους επενδύσεις είτε ικανοποιήθηκαν, είτε ξεπεράστηκαν.

«Οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις διεθνώς αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού και συνεχίζουν να αξιοποιούν εξελιγμένους τεχνολογικούς πόρους», δήλωσε ο RayBoggs, VicePresident, SMBresearch, IDC. «Αλλά η πρόκληση έγκειται στη σύνδεση διαφορετικών τεχνολογικών τομέων για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Οι επιχειρήσεις που το κάνουν αυτό τείνουν να έχουν ταχύτερη ανάπτυξη και να είναι πιο επιτυχείς σε ένα όλο και πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Παρόλο που οι δισταγμοί παραμένουν, περισσότερο από το ένα τρίτο (34%) των εταιριών που συμμετείχαν στην έρευνα έχουν διαθέσει επιπρόσθετους οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, δείχνοντας ότι οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να ακμάσουν καθώς η ψηφιακή οικονομία θα αναπτύσσεται.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Επαναβεβαίωση θέσεων από το Foreign Office για το Κυπριακό

«Αυτοκλιτοι και εντεταλμένοι πρέπει να απομονωθούν και να εκτεθούν δημόσια .»
Στέλιος Στυλιανού  |  17:33

Κλείδωσε ο Μουσιούττας για το ψηφοδέλτιο ΔΗΚΟ

«Τί σου είναι αυτή η ...ΔΗΚΟϊκή πολιτική!!! ...ολα τα νούμερα κερδίζουν!!!»
Ai Em  |  09:39

Αναστασιάδης: Τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσουν πολλά που αφορούν την δικαιοσύνη

«Μα γιατί τόση βία; Υπάρχει και η επόμενη πενταετία…. Να το συνδυάσετε με το τελεφερίκ σιόρ… »
Ai Em  |  09:26

Κλείνουν 15 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου

«Αυτη η εξαγγελια σημαινει περιπου 400 απολυσεις . Για ποιους κτυπα η καμπανα; ...και να μην ξεχνουμε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  21:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X