ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πρόεδρος ΣΤΕΚ: Όχι κομματικές σκοπιμότητες στο νόμο Κτηματομεσιτών

Η τροποποίηση του νόμου πρέπει να έχει γνώμονα την προστασία του επαγγέλματος

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Την ξεκάθαρη θέση ότι η οποιαδήποτε τροποποίηση του νόμου περί Κτηματομεσιτών πρέπει να έχει γνώμονα την προστασία του επαγγέλματος του κτηματομεσίτη και την καταπολέμηση της παρανομίας που προκαλεί σοβαρά προβλήματα, ενώ το κράτος χάνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, διατύπωσε ο Σύνδεσμος Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μαρίνο Κυναιγείρου η στάση ορισμένων βουλευτών είναι απαράδεκτη, αφού θέλοντας να βολέψουν κάποιους ψηφοφόρους τους, δεν βλέπουν την ουσία του θέματος και το συμφέρον του τόπου, ενώ προωθούν και υποστηρίζουν την τροποποίηση του σχετικού νόμου αγνοώντας την πραγματικότητα και ενισχύοντας την παρανομία.

«Ως προς την ουσία του θέματος, πιστεύουμε ότι είναι σωστή και τεκμηριωμένη η θέση μας ότι η πλειοψηφία στο ΣΕΚ (Συμβούλιο Εγγραφής Κτηματομεσιτών) πρέπει να αποτελείται από κτηματομεσίτες που γνωρίζουν τα του επαγγέλματος και γενικά τα όσα έχουν σχέση με τον τομέα των ακινήτων», σημείωσε ο κ. Κυναιγείρου. Με τον τρόπο που η μερίδα των βουλευτών προωθεί τις αλλαγές είναι σαν να θέλουν να τοποθετούν σ’ ένα επαγγελματικό κλάδο (π.χ. γιατρούς, δικηγόρους, κ.ά.) έναν άσχετο με το επάγγελμα ο οποίος το μόνο που θα κάνει είναι ό,τι του λένε και ό,τι του υπαγορεύουν, ανέφερε, τονίζοντας ότι ο Πρόεδρος πρέπει να είναι κτηματομεσίτης και να εκλέγεται από τους ίδιους τους κτηματομεσίτες και να μη διορίζεται από το Κράτος. ο οποίος μάλιστα να μη διορίζεται από το κράτος, αλλά να εκλέγεται από τους ίδιους τους κτηματομεσίτες

Αν πράγματι όλοι επιθυμούν την καταπολέμηση της παρανομίας και την ανάπτυξη και πρόοδο του κλάδου, ας αφήσουν τις οποιεσδήποτε σκοπιμότητες και ας πάρουν τις ορθές αποφάσεις, μακριά από μικροσυμφέροντα και κομματικά βολέματα, είπε τέλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα της τροποποίησης του νόμου βρίσκεται ενώπιον της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση