ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έτοιμη η νέα ψηφιακή πλατφόρμα API Banking της Ελληνικής

Η πλατφόρμα του API Banking θα βγει Live στο διαδίκτυο στις επόμενες ημέρες

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Tη νέα ψηφιακή πλατφόρμα API Banking παρουσίασε η Ελληνική Τράπεζα, προσδοκώντας στη δημιουργία νέων συνεργασιών με τη διεθνή κοινότητα των προγραμματιστών και της τεχνολογίας και ενισχύοντας και ενδυναμώνοντας το επιχειρηματικό της μοντέλο διεθνώς.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Ελληνικής Τράπεζας, μέσα από αυτό το κανάλι ξεκλειδώνεται ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο που θα επιταχύνει την μετεξέλιξη της Τράπεζας προσδίδοντας της απαράμιλλες δυνατότητες ανάπτυξης και ανοίγοντας παράθυρο συνεργασίας με με εταιρείες τεχνολογίας, startups, προγραμματιστές, FinTechs (Financial Technology) και ψηφιακές τράπεζες σε όλο τον κόσμο.

Το API Banking προσφέρεται μέσα από εξειδικευμένα Open APIs (Application Programming Interfaces) που λειτουργούν ως μεσολαβητές ανάμεσα στα συστήματα και παρέχουν αδιάκοπη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο ανάμεσα στις διάφορες εφαρμογές. Τα APIs χαρακτηρίζονται από διαφάνεια και ευελιξία, ενώ τα πρότυπα που έχουν τεθεί επιτρέπουν την άμεση και εύκολη σύνδεση στο σύστημα.

Η Ελληνική Τράπεζα έχει αναπτύξει και παρέχει τα εξής APIs:

 Ταυτοποίηση

 Μεταφορές χρημάτων

 Μεταφορές χρημάτων σε Ρούβλια

 Πολλαπλές πληρωμές

 Πολλαπλές πληρωμές σε Ρούβλια

 Πληροφορίες λογαριασμών

Σημαντική παράμετρος είναι ότι το API Banking βρίσκεται διαθέσιμο στο εξειδικευμένο microsite openapis.hellenicbank.com όπου οι ενδιαφερόμενοι, σε όποια άκρη του πλανήτη και αν βρίσκονται, είτε είναι πελάτες της τράπεζας είτε όχι, θα μπορούν με μια απλή εγγραφή:

 Να ανακαλύψουν τα ανοιχτά APIs και να μάθουν πως λειτουργούν μέσα από λεπτομερείς περιγραφές χωρίς να επικοινωνήσουν με κάποιον στην τράπεζα.

 Να πειραματιστούν στο ειδικά διαμορφωμένο Sandbox ώστε να αναπτύξουν την εφαρμογή τους, να την δοκιμάσουν και να σιγουρευτούν ότι λειτουργεί κανονικά πριν την παρουσιάσουν στους πελάτες τους.

 Να λανσάρουν την εφαρμογή τους στο κοινό και να είναι έτοιμη προς χρήση για τραπεζικές συναλλαγές και πληρωμές έχοντας λάβει τη σχετική έγκριση της τράπεζας.

Στόχος της τράπεζας, όπως αναφέρεται, η δημιουργία μιας ανοιχτής πλατφόρμας για παροχή τραπεζικών υπηρεσιών ως πλατφόρμα (Banking as a Service - BaaS). Ταυτόχρονα, η Ελληνική Τράπεζα γίνεται η πρώτη στην Κύπρο που εναρμονίζεται με την Ευρωπαϊκή Οδηγία Υπηρεσιών Πληρωμών γνωστή και ως Payment Services Directive 2 (PSD2), πολύ πιο πριν από την διορία του 2018.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση