ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό

Η Πινακοθήκη διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος

Δελτίο Τύπου

Η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανοίγει τις πόρτες της για να αποτελέσει σημείο συνάντησης μικρών και μεγάλων, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος.

«Ένα μουσείο πρέπει να είναι ένα ζωντανό Ίδρυμα. Ο χώρος εκείνος όπου και οι γείτονες μπορούν να συναντώνται και να συζητούν, να ελκύει την προσοχή σε καίρια θέματα, να εμπνέει τον κόσμο να κάνει ότι καλύτερο μπορεί!». Η Λεβέντειος Πινακοθήκη, στοχεύει στο να αποτελέσει εκείνο το σημείο συνάντησης που τόσο εύστοχα διατύπωσε ο John R. Kinard, στα 70χρονα του ICOM.

Έτσι, και ενώ τις μέρες αυτές συμπληρώνονται 3 χρόνια λειτουργίας, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων ποικίλου ενδιαφέροντος, ανοίγοντας τις πόρτες της για να υποδεχτεί το κοινό της Κύπρου και να προσφέρει νέες δημιουργικές εμπειρίες σε μικρούς και μεγάλους.
Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει την 25η Μαρτίου.

Η Πινακοθήκη θα ανοίξει για το κοινό, προσφέροντας δωρεάν είσοδο και δίνοντάς του την ευκαιρία να συμμετάσχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα και να περιηγηθεί με δωρεάν οδηγούς αυτόνομης ξενάγησης, αλλά και να απολαύσει ένα μάθημα γιόγκα, στο χώρο της Πινακοθήκης με την καθοδήγηση της Μόνικας Λάμπρου.

Το πρόγραμμα με τίτλο «Ευ ζην για την ψυχή και το σώμα», συνδυάζει την ανακάλυψη της εσωτερικής αρμονίας και ομορφιάς με την ομορφιά και την έμπνευση που αντλούμε από τον χώρο που βρισκόμαστε. Ποιος ο καλύτερος χώρος για να συνδυαστούν οι δύο αυτές μορφές τέχνης: Το κοινό μπορεί να ζήσει ένα χαλαρωτικό πρωινό αλλά και να εμπνευστεί καλλιτεχνικά για να απολαύσει το ξεχωριστό αυτό σεμινάριο γιόγκα.

Σάββατο 25 Μαρτίου, Σάββατο 1η Απριλίου, Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, 11:00-12:30.

Επίσης, η Λεβέντειος Πινακοθήκη, με αφορμή την τρέχουσα προσωρινή έκθεση Ghika, Craxton, Leigh Fermor – Η Γοητεία της Ζωής στην Ελλάδα, διοργανώνει την 1η Απριλίου, προσφέροντας και πάλι δωρεάν είσοδο, μια ειδική ξενάγηση, με την επιμελήτρια της έκθεσης, Εβίτα Αράπογλου.

Την ίδια μέρα, θα πραγματοποιηθεί κι ένα ξεχωριστό εργαστήριο για εφήβους και ενήλικες, ειδικά σχεδιασμένο για να ανακαλύψουμε τις συναρπαστικές ζωές και το έργο τριών φίλων, του Νίκου Χατζηκυριάκου-Γκίκα, του John Craxton και του Patrick Leigh Fermor, όπως παρουσιάζονται μέσα από την περιοδική έκθεση της Λεβεντείου Πινακοθήκης. Μαζί με την εικαστικό και δασκάλα τέχνης Στέφανη Χατζηψάλτη, οι συμμετέχοντες θα μυηθούν την τέχνη της βιβλιοδεσίας και της κοπής χαρτιού, ενώ θα σχεδιάσουν το δικό τους εξώφυλλο εμπνευσμένο από τα έργα των τριών αυτών μοναδικών δημιουργών.

Σάββατο 01.04.2017, 10:30-12:00.

Τέλος, τον Μάϊο στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων, η Λεβέντειος Πινακοθήκη διοργανώνει πληθώρα εκδηλώσεων, όπως θεατρικές παραστάσεις, δραστηριότητες στο Coco_Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, αλλά κάποιες ξεχωριστές εκδηλώσεις για το φιλότεχνο κοινό και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί μια εβδομάδα αφιερωμένη στον πολιτισμό και την Διεθνή Ημέρα των Μουσείων:

• Στις 10 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Κτίζοντας το μέλλον της εκπαίδευσης στα Μουσεία» σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Στόχος, η παρουσίαση καλών πρακτικών ως προς τη διοργάνωση, την προβολή και την προώθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία της Κύπρου, αλλά και η συζήτηση και η διάδραση σε θέματα που αφορούν τις σχέσεις μουσείου και εκπαίδευσης σε πολλαπλά επίπεδα.

• Την εβδομάδα 15-21 Μαΐου όλα τα βιβλία της Πινακοθήκης καθώς και πολλές άλλες εξαντλημένες εκδόσεις θα διατίθενται με έκπτωση 50%.

• Ακολούθως στις 17 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν ειδικές ξεναγήσεις με γενικό θέμα: «Η Τέχνη για την Ειρήνη στη Λεβέντειο Πινακοθήκη», ενώ στις 18 Μαΐου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια, στο ίδιο θέμα.

• Στις 19 Μαΐου, οι μικροί μας φίλοι από 9-12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια συναρπαστική εμπειρία στην Πινακοθήκη σε μία διανυκτέρευση με θέμα: Η Τέχνη για την Ειρήνη – Κρυμμένες Ιστορίες στα Μουσεία.
19.05 2017, 17:30 - 20.05 2017, 11:00

Για περισσότερες πληροφορίες, κόστος συμμετοχής και κρατήσεις θέσεων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 22668838 (Εκπαιδευτικά

Προγράμματα & Ξεναγήσεις) ή στο education@leventisgallery.org.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση