ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 17:20
 

Α.Δημητριάδης: Χρειαζόμαστε νέα διαδικασία αδειοδότησης έργων

Κινητήριος δύναμη ανάπτυξης της οικονομίας τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, ανέφερε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων

Newsroom K

Τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που εκπροσωπούν τα μέλη του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, αποτελούν κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας αλλά και πόλο έλξης ξένων επενδυτών,τόνισε σε ομιλία του ενώπιον της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ανδρέας Δημητριάδης.

Αποστολή και διαρκής στόχος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, ανέφερε στην ομιλία του ο κ. Δημητριάδης είναι η υλοποίηση μεγάλων ιδιωτικών αναπτύξεων στην Κύπρο, μέσα από τη σοβαρή, μελετημένη, επιστημονική και επαγγελματική δράση,των μελών του. «Τα μέλη του ΣΜΑ είναι μεγάλοι και έμπειροι όμιλοι και εταιρείες, που σχεδιάζουν και αναπτύσσουν εικοσιπέντε από τα κυριότερα και μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα στην Κύπρο», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου είπε, επίσης, πως η αποφασιστικότητα που επιδείχθηκε τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα ενισχύοντας τη διεθνή εμπιστοσύνη στην οικονομία. «Πιο πρόσφατο ενθαρρυντικό παράδειγμα ήταν αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της κυπριακής οικονομίας, από τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard &Poor’s (S&P) σε επενδυτική κατηγορία με σταθερές προοπτικές,ύστερα από σχεδόν επτά χρόνια», ανέφερε, ενώ σχολίασεότι το γεγονός αυτό επισφραγίζει την επιτυχία των διαρθρωτικών αλλαγών και τη συλλογική προσπάθεια που έγινε τα τελευταία χρόνια από το κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.

Ο Ανδρέας Δημητριάδης χαιρέτισε ακόμη τη δημιουργία υφυπουργείων Ναυτιλίας και Τουρισμού καθώς και την αναβάθμιση του σχεδίου για απόκτηση υπηκοότητας, το οποίο αύξησεσημαντικά το ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές. Αναφερόμενος στη διαδικασία αδειοδότησης μεγάλων έργων, ο Ανδρέας Δημητριάδηςεπικρότησε τη στάση της κυβέρνησης για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αδειοδότηση του πολυθεματικού καζίνου στο Ζακάκι,τονίζοντας πως πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και για τα υπόλοιπα projects των μεγάλων αναπτύξεων. «Οι υπερβολικοί περιορισμοί που τίθενται ως προϋποθέσεις για να επιτραπούν οι μεγάλες αναπτύξεις, μειώνουν την ελκυστικότητα και βιωσιμότητα των έργων, με αποτέλεσμα να αποθαρρύνονται οι επενδυτές και να οδηγούνται σε άλλους ανταγωνιστικούς προς εμάς προορισμούς», ανέφερε.

«Παρά τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες»,υπογράμμισεο Πρόεδρος του Συνδέσμου, «ακόμη υπάρχουν γραφειοκρατικά εμπόδια στη λειτουργία της κρατικής μηχανή».Επισήμανε παράλληλα την ανάγκη για ολοκλήρωση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας, ούτως ώστε η Κύπρος να μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα της και να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αύριο και να εισέλθει σε τροχιά μακροχρόνιας ανάπτυξης. Αναφέρθηκε, επίσης, στο ρόλο του Συνδέσμου, δηλώνοντας πως η στάση υπευθυνότητας του τον έχει καταστήσει πυλώνα αξιοπιστίας και σταθερότητας, αφού μέσα από τις προτάσεις του αποτελεί σύμμαχο τόσο του κράτους όσο και των επενδυτών.

Τέλος, χαιρέτισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους επιχειρηματικούς συνδέσμους για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού στο εξωτερικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην ενίσχυση της συνεργασίας του Συνδέσμου μετον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων(Invest Cyprus).

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Να μεριμνούν οι εκπαιδευτικοί για την πρωινή προσευχή» λέει το Υπ.Παιδείας

«Με λίγα λόγια η προσευχή είναι εξαναγκασμός »
Gio  |  14:49

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Όταν καταφέρουμε, σαν λαός, να σταματήσουμε οι μισοί να κατηγορούμε ή να θεωρούμε τους άλλους μισούς ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  13:57

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Μάλλον να κατευνάσουν το θηρίο όχι να το εξημερώσουν γιατί δεν εξημερώνεται!»
Leon  |  13:30

#PoliticsBlog Ο Νίκαρος που έγινε Τάσσος και οι κυρώσεις των 28 για την Τουρκία

«Εδώ δεν μπορούν να εξημερώσουν το θηρίο οι μεγάλες δυνάμεις και μείς ψαχνόμαστε για λύση; Δεν είναι ...»
Leon  |  13:24

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X