ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Άγγιξε τα €3 δισ. το πλαστικό χρήμα στην Κύπρο

Αύξηση 32% στις συναλλαγές από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του έτους

Newsroom K

Αύξηση κατέγραψε και αυτόν τον μήνα η χρήση πλαστικού χρήματος στην Κύπρο, ήτοι οι συναλλαγές μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας αντί μετρητών. Τα τελευταία στοιχεία της JCC καταγράφουν αύξηση 24% και το ποσό των €270,9 εκατομμυρίων για τον μήνα Οκτώβριο, ενώ σε επίπεδο δεκαμηνίας, οι συναλλαγές αγγίζουν τα €2,8 δισ. Το ποσό αυτό είναι αυξημένο κατά 32% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αύξηση παρουσιάζει και η χρήση κυπριακών καρτών στο εξωτερικό, που φτάνει στο 11% από τον Ιανουάριο μέχρι τον Οκτώβριο και στο ποσό των €1,45 δισ. Σημαντική είναι και η αύξηση του 15% στις ξένες κάρτες που χρησιμοποιούνται σε αναλήψεις μετρητών και συναλλαγές στην Κύπρο που ξεπερνούν σε επίπεδο δεκαμηνίας το €1 δισ.

€14 εκατ. από τουρκικές κάρτες στην Κύπρο

Οι συναλλαγές μέσω τουρκικών καρτών στην Κύπρο ανήλθαν στα €14,45 εκατ. σε επίπεδο δεκαμηνίας ενώ μόνο τον Οκτώβριο ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

Η τάση των Κυπρίων προς τις κατεχόμενες περιοχές καταδεικνύεται και μέσω των στοιχείων της JCC καθώς μόνο για τον Οκτώβριο άφησαν στα κατεχόμενα €1,6 εκατ. Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα το ποσό αυτό ανήλθε στα €11,43 εκατ. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για αύξηση περίπου τεσσάρων εκατομμυρίων σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Το ποσό που ξοδεύτηκε από κυπριακές κάρτες στα κατεχόμενα μέχρι τον Νοέμβριο του 2017 είναι στα €8,3 εκατ.

Την ίδια ώρα αύξηση παρουσιάζουν και οι συναλλαγές των Κυπρίων στην Τουρκία που ξεπερνούν τα €3,6 εκατ. στο δεκάμηνο και ανέρχονται στις €404,657 τον Οκτώβριο.

Αύξηση παρουσίασαν και αυτό τον μήνα οι τομείς της κυβέρνησης, των υπηρεσιών, των ξενοδοχείων, των υπεραγορών, καθώς και τα πρατήρια βενζίνης, τα εστιατόρια, τα μπαρ και οι υπηρεσίες catering.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Απογοήτευση λόγω χαμηλών μέσων όρων στις Παγκύπριες

«Η ανομοιογένεια και οι πολλοι ξενογλωσσοι που εισερχονται στην παιδεια χωρις κατατακτηριες εξετασεις ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  18:05

Υπ. Μεταφορών: Ένα κράτος δεν μπορεί να παρέμβει για να καθορίσει τις τιμές των ναύλων

«…και τις μπούρδες περί ανταγωνισμού, που θα φέρει μείωση των τιμών, πού να τις βάλουμε;»
Ai Em  |  10:41

Ο μυστικός δείπνος

«Ο νυν πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, θα γίνει γνωστός στην ιστορία ως ο ενταφιαστής της λύσης του Κυπριακού ...»
Yiannos  |  10:21

ΟΕΒ: Η Δημόσια Αργία της 25ης Ιουνίου δεν αφορά τον ιδιωτικό τομέα

«Αλλού σε τρώει τζιε αλλού κνίθεσαι ρε ...ΑΚΑ»
Χριστοσ Α.  |  11:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X