ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:34
 

Ακούμπησε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια η Amazon

Δυο μέρες μετά την Apple, έγινε η 2η εταιρεία η οποία μπαίνει στο κλαμπ του τρισεκατομμυρίου

Newsroom K

Η 4η Σεπτεμβρίου θα είναι μέρα ορόσημο για τον κολοσσό του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon καθώς είναι η μέρα που η εταιρεία μπήκε στο κλαμπ του τρισεκατομμυρίου με το απόθεμα της να έχει κέρδος 2% και κτύπησε το 2,050.27 ανά μετοχή ποσό το οποίο πολλαπλασιασμένο με τον αριθμό των μετοχών ανεβάζει την λογιστική της αξία στο ένα τρισεκατομμύριο δολάρια.

Η Amazon είναι η δεύτερη εταιρεία η οποία ακουμπά το αστρονομικό ποσό, καθώς το νήμα έκοψε η Apple ένα μήνα πριν όταν η μετοχή της έφτασε στα 207,04 δολάρια ενώ μέσα στο 2018 η εταιρεία είδε την αξία της να αυξάνεται κατά 20%. 

Το μέγεθος της Amazon είναι μεγαλύτερο σε σύγκριση με το σύνολο των χρηματιστηρίων άλλων χωρών με λογιστική αξία να ξεπερνά την χρηματιστηριακή αγορά της Ταϊβάν, της Ισπανία και της Ιταλίας.

Τα στοιχεία για το οικονομικό έτος του 2017 αναφέρουν ότι η εταιρεία πέτυχε πωλήσεις 177,87 δισ. δολαρίων κάτι που αντισταθμίζει το προσαρμοσμένο κέρδος του 6,15 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της εταιρείας.

Η αστρονομική ανάπτυξη του Amazon οφείλεται στον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό του, Jeff Bezos, τον πιο πλούσιο άνθρωπο στον κόσμο. Σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, ο 54χρονος σημείωσε την Τρίτη αξία πάνω από 166 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό το έτος σηματοδοτεί την 20ή επέτειο της πρώτης επιστολής των μετόχων μας και οι βασικές αξίες και η προσέγγισή μας παραμένουν αμετάβλητες», δήλωσε ο Μπέζος στην επιστολή του 2017 προς τους μετόχους τον Μάρτιο, προσθέτοντας ότι «Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε να είμαστε η πιο πελατοκεντρική εταιρεία της Γης και αναγνωρίζουμε ότι αυτό δεν αποτελεί μικρή ή εύκολη πρόκληση. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε καλύτερα και βρίσκουμε πολλή ενέργεια στις προκλήσεις και ευκαιρίες που βρίσκονται ενώπιον μας.»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

«Βαλκανική άνοιξη», διαδηλώσεις σε Σερβία, Αλβανία, Μαυροβούνιο

«Το νέο φρούτο εποχής να εφαρμοστεί και εδώ. Κάποιος να αυτοανακυρηχθεί πρόεδρος, βλέπε Βενεζουέλα, και ...»
CGA  |  13:57

Δημοκρατία εναντίον Κομισιόν για το χαλλούμι

«O "Κύπριος" Επίτροπoς τί κάνει για το θέμα? Έκανε κάτι υπέρ των συμφερόντων μας ή προτιμά να το διασυνδέει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:38

Κλείδωσε ψηφοδέλτιο, είδε και τον Πρόεδρο ο ΔΗΣΥ

«Εκείνος που θα βρει πόσα στότσια περιέχει ο κατάλογος των υποψηφίων του ΔΗΣΥ, κερδίσει μια φλαούνα! »
ΑΚΑ  |  09:26

Απαντά στα καρφιά Κοτζιά ο Άντρος

«Κύριε Κοτζιά, ο Άντρος δεν μπορεί να διαψευσθεί γιατί ναι μεν δεν ήταν ο ίδιος παρών, είχε όμως τον ...»
ΑΚΑ  |  09:22

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X