ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου- Ελλάδας με χρήματα ΕΕ

Νέες πρωτοβουλίες για ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας από Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Ελλάδας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Νέες πρωτοβουλίες, για την προώθηση του θέματος, που αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, θα αναλάβει ο Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου – Ελλάδας. Αυτό αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, το οποίο επανέλαβε την ανάγκη για θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου κλήθηκαν και παρευρέθηκαν ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ, Νίκος Τορναρίτης, και η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, οι οποίοι έθεσαν το σχετικό θέμα στη Βουλή.

Με βάση την ενημέρωση των δύο βουλευτών, θα καταβληθεί προσπάθεια εκ μέρους των κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, για την εξασφάλιση επιχορήγησης της γραμμής από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Ήδη, όπως ανέφεραν, ενημέρωσαν σχετικά το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου, τα οποία στηρίζουν και θα υποστηρίξουν το αίτημα.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε ότι θα διεξαχθεί τεχνοοικονομική μελέτη για να εξεταστούν όλες οι παράμετροι που αφορούν το θέμα, ώστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να υποβληθεί τεκμηριωμένη πρόταση.

Τόσο ο κ. Τορναρίτης, όσο και η κα Δημητρίου, επισήμαναν - σύμφωνα με την ανακοίνωση- ότι είναι απαράδεκτο σήμερα η Κύπρος να είναι αποκλεισμένη από τη θάλασσα και να μην υπάρχει ναυτιλιακή γραμμή που να την ενώνει με την Ελλάδα.

Θεωρούμε, πρόσθεσαν, ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πολιτών που επιθυμεί να ταξιδεύει με καράβι και να πηγαίνει στην Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου – Ελλάδας, Ιωσήφ Ιωσήφ, είπε ότι η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας αποτελεί πάγιο αίτημα του Συνδέσμου, ο οποίος και στο παρελθόν ανέλαβε πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά λόγω του οικονομικού κόστους δεν κατέστη εφικτή αυτή η σύνδεση.

Ο κ. Ιωσήφ έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα οικονομικά οφέλη μιας τέτοιας σύνδεσης, τονίζοντας ότι θα αποτελέσει παράθυρο για τα εμπορεύματα και τις εξαγωγές της Κύπρου προς την Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην Ευρώπη.

Η θαλάσσια σύνδεση Κύπρου – Ελλάδας, πρόσθεσε, θα ενισχύσει τόσο την οικονομία όσο και τους πολίτες, γι’ αυτό ο Σύνδεσμος θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Οι πρωτοβουλίες αυτές θα αφορούν επαφές με τις κυβερνήσεις Κύπρου – Ελλάδας, αλλά και τα αρμόδια σώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Κε Hourican, αν η συζήτηση βλάπτει την Τρ. Κύπρου, σκεφτείτε να αλλάξετε δικηγόρους. Ακόμα μπορείτε ...»
Loucas  |  15:18

Το ακριβό διαζύγιο των Μπέζος

«Ολες οι γυναικες θα ηθελαν να ειναι στην θεση της κας μπεζου!!»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:31

Τζ. Χούρικαν: Διαφορές υψηλόβαθμων αξιωματούχων παίζονται στο γήπεδο της Τρ. Κύπρου (Βίντεο)

«Ο κος Χούρικαν εθελοτυφλεί! Αγνοεί ότι ο σεντερ φορ του γηπέδου ειναι ο κος Πολυβίου. Με την κρίση του ...»
Πανικοδημος  |  10:53

Ξηλώνουν το Ανώτατο Δικαστήριο

«Ο βασικός νόμος της φύσης – και της κοινωνίας – είναι: «ότι δεν ελέγχεται είτε εκρήγνυται είτε ...»
Ai Em  |  09:29

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X