ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 13:38
 

Ακύρωση απεργιών στην παιδεία ζητά η ΟΕΒ

Οι απεργίες οδηγούν στην απαξίωση της δημόσιας Παιδείας επισημαίνει σε ανακοίνωση του

Newsroom K

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), αλλά και η κοινωνία ολόκληρη παρακολουθούν με απογοήτευση τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις μεταξύ Κυβέρνησης και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, που οδήγησαν στην λήψη απεργιακών μέτρων εξαιτίας της αδιάλλακτης στάσης της συνδικαλιστικής πλευράς.

Χωρίς να υπεισέρχεται προς τον παρόν στην ουσία της διαφοράς, η ΟΕΒ σημειώνει ότι η Κυβέρνηση διαφοροποίησε τρεις τουλάχιστον φορές τις αρχικές της θέσεις, προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη συμφωνίας, χωρίς κάτι ανάλογο να συμβεί και από την συνδικαλιστική πλευρά. Η προσέγγιση «όλα ή τίποτα», στην οποία επιμένει μερίδα των συνδικαλιστών και η προσπάθεια διασυρμού της άλλης πλευράς, δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια και σκοτώνει κάθε ελπίδα για επίτευξη κοινά αποδεκτής διευθέτησης.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό πως τα απεργιακά μέτρα δεν στρέφονται κατά του εργοδότη αλλά κατά του κοινωνικού συνόλου και του κύρους του δημόσιου σχολείου. Παρά τις περί του αντιθέτου διακηρύξεις των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εκπαιδευτικών, τα απεργιακά μέτρα δεν προασπίζουν αλλά πλήττουν και ταλαιπωρούν ουσιαστικά τις δεκάδες χιλιάδες μαθητές και οικογένειες τους και στην πράξη την δημόσια εκπαίδευση. Την πλήττουν αποστερώντας την από τους μαθητές, την πλήττουν ταλαιπωρώντας τους γονείς, την πλήττουν διαταράσσοντας την ομαλότητα στην λειτουργία της και την πλήττουν αναγκάζοντας την κοινωνία να λάβει μέρος σε αυτή την αντιπαράθεση και να διχαστεί.

Η ΟΕΒ καλεί τις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Εκπαιδευτικών να προχωρήσουν αμέσως σε ακύρωση των απεργιακών μέτρων που έχουν εξαγγείλει και να προσέλθουν σε ουσιαστικό διάλογο για τη μεταρρύθμιση και αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση, οι συγκρούσεις, οι απεργιακές κινητοποιήσεις, η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και η εμμονή σε μαξιμαλιστικές θέσεις το μόνο που επιτυγχάνουν είναι την απαξίωση της δημόσιας παιδείας.

Η κοινωνία ενδιαφέρεται για το όραμα για την παιδεία και όχι για την μεγιστοποίηση των όποιων ωφελημάτων.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση