ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ακυρώσεις 600 πτήσεων της Ryanair λόγω απεργίας πιλότων

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του αερομεταφορέα

ΠΗΓΗ: Reuters

H ιρλανδική αεροπορική εταιρεία φθηνών εισιτηρίων Ryanair πρόκειται να ακυρώσει έως και 600 πτήσεις σε δύο ημέρες την επόμενη εβδομάδα.

Η εξέλιξη αυτή, εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, οπότε παρατηρείται μεγάλη κίνηση επιβατών, σχετίζεται με την απεργία του ιπταμένου προσωπικού της εταιρείας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στην ιστορία του αερομεταφορέα, ο οποίος είναι γνωστός για τις κακές συνθήκες εργασίας και τις οξυμένες σχέσεις μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων. Αξίζει να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι αυτή η σκληρή αντιπαράθεση υπάρχει από πέρυσι, όταν οι πιλότοι της Ryanair αποφάσισαν να συνδικαλιστούν.

Η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη στη Γηραιά Ηπειρο, βάσει του αριθμού των επιβατών που μεταφέρει. Χθες, σε ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι, λόγω των ακυρώσεων, θα ταλαιπωρηθούν περίπου 50.000 πελάτες της που μετακινούνται μεταξύ Βελγίου, Πορτογαλίας και Ισπανίας.

Στις αρχές Ιουλίου, το ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair που απασχολείται στις ευρωπαϊκές πτήσεις δημοσιοποίησε κατάλογο με 34 αιτήματα. Σε αυτά συγκαταλέγεται το αίτημα για δίκαιο και αξιοπρεπή μισθό, για βελτίωση των όρων στις αναρρωτικές άδειες και για σύναψη συμβάσεων στην εκάστοτε εθνική γλώσσα των εργαζομένων, βάσει της εκάστοτε εθνικής νομοθεσίας.

Μέχρι σήμερα, οι συμβάσεις εργασίας υπόκεινται στο ιρλανδικό δίκαιο. Επίσης, το ιπτάμενο προσωπικό της Ryanair διαμαρτύρεται γιατί ακόμα και το νερό που πίνουν στη διάρκεια των πτήσεων πρέπει να το πληρώνουν, ενώ, όταν αρρωσταίνουν, πρέπει να δίνουν πλήρη αναφορά στην εταιρεία από τι πάσχουν. Απαντώντας σε αυτά τα αιτήματα, η διοίκηση του ιρλανδικού αερομεταφορέα τόνισε ότι οι συνθήκες εργασίας είναι από τις καλύτερες στον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών με χαμηλά ναύλα. Επίσης, δημοσίευσε και εκείνη έναν κατάλογο με τις παροχές προς τους εργαζομένους της, όπως οι αποδοχές τους, οι οποίες, κατά περίπτωση, μπορεί να ανέλθουν και στις 40.000 ευρώ τον χρόνο.

Η Ryanair δραστηριοποιείται σε 37 χώρες σε όλον τον κόσμο και το 2017 μετέφερε 130 εκατ. επιβάτες. Πέρυσι, λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, η διοίκηση της εταιρείας για πρώτη φορά στα 32 χρόνια λειτουργίας της αποδέχθηκε τη δημιουργία συνδικάτων από τους πιλότους της και κατάφερε να μη γίνουν μακράς διάρκειας απεργίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Reuters

Σχόλια αναγνωστών

Αδιαφάνεια εντοπίζει η έρευνα της Ελεγκτικής για το ΡΙΚ

«Τόσος ντόρος για το ΡΙΚ και το μόνο πράγμα που έχει να πει ο Γ. Ελεγκτής είναι ότι το ΡΙΚ προσλαμβάνει ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  19:32

Η εργοδότηση πρώην κρατικών αξιωματούχων στον ιδιωτικό τομέα στην Επ. Θεσμών

«Οι βουλευτές που υποβάλλουν προτάσεις νόμου, προβαίνουν σε δημόσια διαβούλευση;»
YiannakisKosti  |  16:38

Έξυπνο τουριστικό κράτος η Κύπρος σε επτά βήματα

«Ωραία! Να προσθέσουμε ακόμα ένα πανεπιστήμιο πέραν του ΤΕΠΑΚ που θα βγάζει διευθυντές ξενοδοχείων και ...»
YiannakisKosti  |  15:26

Συνελήφθησαν τρείς φρουροί ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας

«Καλησπέρα σας, Θα ήθελα να συγχαρω για την έγκαιρη ΦΤΩΧΗ πληροφόρησή και ενημέρωση των γεγονότων. Η ...»
Christos  |  21:55

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X