ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:56
 

Αλέκος Μιχαηλίδης: 30 εκ. οι ζημιές της Cobalt την τελευταία τριετία

Η επιστολή της απόφασης της Αρχής θα αποσταλεί αύριο το πρωί στην εταιρεία, ανάφερε

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η απόφαση της Αρχής Αδειοδότησης Αεροπορικών Εταιρειών (ΑΤΛΑΣ) είναι ότι θα ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της εταιρείας Cobalt Air, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέκος Μιχαηλίδης.

Σε παρατήρηση θα ανακληθεί ή ανακλήθηκε, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η απόφαση είναι ότι ανακλήθηκε, αλλά, όπως είπε, η επιστολή της απόφασης της Αρχής θα αποσταλεί αύριο το πρωί στην εταιρεία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η εταιρεία προτιμούσε αναστολή, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάμε σε αναστολή, διότι ούτε υπάρχει κάτι στον ορίζοντα, το οποίο θα μπορούσε να αλλάξει την Τετάρτη.

«Οπότε, τίποτε δε θα άλλαζε με την αναστολή. Εξάλλου και οι ίδιοι στην ανακοίνωση που εξέδωσαν ψες, μιλούν για επ’ αόριστο κλείσιμο της εταιρείας. Δεν λένε ότι η εταιρεία κλείνει για δύο μήνες, για παράδειγμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν στη συνεδρία κλήθηκε και ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Γρηγόρης Διάκος, για να εκφράσει τη θέση της εταιρείας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι είχαν καλέσει για απολογία όπως προνοεί ο κανονισμός.

«Πρέπει να ακούσουμε την εταιρεία πριν αποφασίσει η Αρχή. Η Αρχή κάλεσε τον Πρόεδρο. Ο Πρόεδρος ήρθε μαζί με τον δικηγόρο της εταιρείας. Μας είπαν αυτά που ήθελαν να μας πουν. Εμείς έχοντας υπόψη μας όλα αυτά τα οποία συνέβησαν, όλα αυτά τα οποία η ίδια η εταιρεία ανακοίνωσε προς το επιβατικό κοινό, κρίναμε ότι υπό τις περιστάσεις, δεν πρέπει να κοροϊδευόμαστε ούτε και εμείς, ούτε και να συνεχίσουν να έχουν ψευδαισθήσεις είτε το προσωπικό της εταιρείας είτε το επιβατικό κοινό και έτσι ανακαλέσαμε την άδεια», συμπλήρωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας Cobalt τους είπε ότι ψάχνουν επενδυτή, ότι ο ένας υπέγραψε αλλά, δυστυχώς, δεν έβαλε τα λεφτά την τελευταία στιγμή, κ.λ.π, κ.λ.π και συνεχώς, μας έλεγε ότι ψάχνουν επενδυτές, "ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι, και τέτοια πράγματα".

«Αυτά είναι αόριστα πράγματα. Από τον έλεγχο των λογαριασμών της εταιρείας, φαίνεται ότι τα τελευταία τρία χρόνια παρουσιάζονται 30 περίπου εκατομμύρια ζημιές το χρόνο. Μέχρι σήμερα οι μέτοχοι από την Κίνα, έχουν επενδύσει περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ. Και οι ζημιές συνεχίζουν οι ίδιες, ούτε ελαττώνονται ούτε τίποτε. Άρα, τι προοπτική υπάρχει; Και ποιος επενδυτής θα έρθει σε μια εταιρεία, η οποία παρουσιάζει τόσες ζημιές; Άρα, λοιπόν, με αυτά τα δεδομένα εμείς πήραμε την απόφαση που πήραμε», σημείωσε.

Αναφορικά με τους επιβάτες, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι λόγω του κλεισίματος της εταιρείας, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι τα δύο ταξιδιωτικά γραφεία εργάζονται πυρετωδώς και δίνουν λύσεις στον κάθε επιβάτη για να επιστρέψει στην Κύπρο ή για τους ξένους να πάνε πίσω στην χώρα τους, κ.λ.π, «και νομίζω ότι τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο».

Σε παρατήρηση αν το επιβατικό κοινό καλείται να πληρώσει κάποιο κόστος, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι δεν θα πληρώσει κάτι και πρόσθεσε ότι το μόνο που θα κληθεί να πληρώσει είναι αν έχει βαλίτσα που δεν πλήρωσε, μπορεί μια εταιρεία να του χρεώσει τη βαλίτσα.

Σε ερώτηση ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, κατά τη συνεδρία της Αρχής ήταν προγραμματισμένο να εξεταστεί και το θέμα της αμερικανικής εταιρείας ελικοπτέρων PHI, η οποία έχει ζητήσει άδεια για μεταφορά ατόμων με ελικόπτερα σε πλατφόρμες γεωτρήσεων και εξόρυξης πετρελαίου, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι το εξέτασαν και σημείωσε ότι δεν λήφθηκε απόφαση, διότι ακόμη εκκρεμεί η έκδοση του Πιστοποιητικού Αεροπλοϊμότητας (AOC) και επειδή ακριβώς εκκρεμεί αυτό το Πιστοποιητικό από την Πολιτική Αεροπορία δεν μπορεί να εκδοθεί άδεια.

«Επίσης, ζητήσαμε και κάποια στοιχεία από την εταιρεία, τα οποία θα προσκομίσει σύντομα και δεν βλέπουμε να υπάρχει πρόβλημα αδειοδότησης μιας τέτοιας εταιρείας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την αεροπορική εταιρεία Tus Airways, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι η εταιρεία ζήτησε μια παράταση δύο εβδομάδων για να υποβάλουν τους ελεγμένους λογαριασμούς τους.

«Τους ζητήσαμε και εμείς να μας πουν δύο λόγια, διότι τους βλέπουμε να διαφοροποιούν λίγο την στρατηγική τους. Επίσης, φαίνεται ότι κάνουν και κάποιες σκέψεις για απόκτηση ενός πρόσθετου αεροσκάφους. Τους είπαμε ότι θέλουμε να ακούσουμε γι’ αυτά τα πράγματα και θέλουμε να μας παρουσιάσουν κάτι . Το πιο πιθανόν θα τους ξανά δει η Αρχή, το τέλος Νοεμβρίου», κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:43

Υπ. Υγείας: Παραμύθι τα περί ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:42

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X