ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 00:05
 

Αλλάζει η μετοχική δομή της Cobalt

Ζήτημα ωρών η συμφωνία της εταιρείας με τους νέους επενδυτές, οι οποίοι θα έχουν το πλειοψηφικό πακέτο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας, δίνει η Cobalt Air, η οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με ευρωπαίους επενδυτές, με τις συζητήσεις να είναι σε εξέλιξη ενώ όλα τα δεδομένα είναι εξαιρετικά θετικά για να πέσουν και οι τελικές υπογραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικρατέστερος επενδυτής πρόκειται για μεγάλο όμιλο εταιρειών ο οποίος ασχολείται στον τομέα των αερομεταφορών, και ο οποίος έχει συνεργασία με εταιρείες όπως η Airbus και Boeing. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει διαφανεί ότι οι νέοι επενδυτές φαίνεται ότι συμφωνούν και θέλουν να επενδύσουν στο μακροπρόθεσμο πλάνο και ανάπτυξη της εταιρείας.

Μάλιστα πηγές από την εταιρεία αναφέρουν στην «Κ» ότι είναι ζήτημα ημερών να πέσουν οι υπογραφές, εξέλιξη η οποία αναμένεται ότι θα αλλάξει και την μετοχική δομή της εταιρείας, καθώς οι νέοι επενδυτές αναμένεται ότι επιθυμούν να συγκεντρώσουν το πλειοψηφικό πακέτο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» στις αλλαγές που επίκεινται στην μετοχική δομή της εταιρείας, περιλαμβάνονται και αποχωρήσεις υφιστάμενων μετόχων. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», δεν αποκλείεται να αποχωρήσει η AJ Cyprus η οποία ανήκει στην κινεζική AVIC Joy Air κινεζική εταιρεία η οποία κατέχει αυτή την στιγμή το 49% των μετοχών, ποσοστό το οποίο θα απορροφήσουν οι νέοι επενδυτές. Ωστόσο από την στιγμή που γίνεται λόγος για πλειοψηφικό πακέτο δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις σε αυτό το επίπεδο. Σημειώνεται ότι πέραν της Aj Cyprus, την μετοχική δομή της εταιρείας συμπληρώνουν αυτή την στιγμή η Perneria Holdings, και η Pictet Capital Ltd, η οποία συγκεντρώνει το άλλο 49%.

Δεν αλλάζει το πρόγραμμα της

Την ίδια ώρα, η εταιρεία αποδίδει τα προβλήματα ρευστότητας στην δυσκολία των Κινέζων επενδυτών, να προχωρήσουν σε εξαγωγές κεφαλαίων από την Κίνα. Εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν ήδη παρουσιάσει τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται σε χθεσινή σύσκεψη με την αρχή αδειών αεροπορικών μεταφορών, ATLA, ενώ ενήμερα για τις εξελίξεις είναι όλα τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες. Πηγές από την εταιρεία αναφέρουν οι αλλαγές σε επίπεδο μετόχων δεν επηρεάζουν το επίπεδο υπηρεσιών και το πρόγραμμα της εταιρείας το οποίο συνεχίζεται σταθερό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Δύο ακόμη σημαντικές εκδόσεις στην πλατφόρμα Read

«Kala re leventes mou giati den mas lete kai pou na tin vroume tin vivliothiki!!»
PS  |  21:07

Ποιος φταίει για τις κακές καιρικές συνθήκες στην οδική ασφάλεια;

«Επιτέλους ένα άρθρο που ‘έθεσε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων.’ Χωρίς αυστηρή και συνεχή αστυνόμευση ...»
Λευκωσιατης  |  09:27

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:46

H «Κ» αποκαλύπτει την πρόταση του ΟΚΥπΥ που απέρριψε η ΠΑΣΥΚΙ

«ΑΡΧΙΚΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ για την εύρυθμη λειτουργία του ΓεΣΥ ήταν πως τα Δημόσια Νοσηλευτήρια θα ...»
YIANNOULIS  |  13:44

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X