ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Αλλάζει η μετοχική δομή της Cobalt

Ζήτημα ωρών η συμφωνία της εταιρείας με τους νέους επενδυτές, οι οποίοι θα έχουν το πλειοψηφικό πακέτο

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να αντιμετωπίζει θέματα ρευστότητας, δίνει η Cobalt Air, η οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με ευρωπαίους επενδυτές, με τις συζητήσεις να είναι σε εξέλιξη ενώ όλα τα δεδομένα είναι εξαιρετικά θετικά για να πέσουν και οι τελικές υπογραφές. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικρατέστερος επενδυτής πρόκειται για μεγάλο όμιλο εταιρειών ο οποίος ασχολείται στον τομέα των αερομεταφορών, και ο οποίος έχει συνεργασία με εταιρείες όπως η Airbus και Boeing. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συζητήσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, έχει διαφανεί ότι οι νέοι επενδυτές φαίνεται ότι συμφωνούν και θέλουν να επενδύσουν στο μακροπρόθεσμο πλάνο και ανάπτυξη της εταιρείας.

Μάλιστα πηγές από την εταιρεία αναφέρουν στην «Κ» ότι είναι ζήτημα ημερών να πέσουν οι υπογραφές, εξέλιξη η οποία αναμένεται ότι θα αλλάξει και την μετοχική δομή της εταιρείας, καθώς οι νέοι επενδυτές αναμένεται ότι επιθυμούν να συγκεντρώσουν το πλειοψηφικό πακέτο.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η «Κ» στις αλλαγές που επίκεινται στην μετοχική δομή της εταιρείας, περιλαμβάνονται και αποχωρήσεις υφιστάμενων μετόχων. Σύμφωνα με πηγές της «Κ», δεν αποκλείεται να αποχωρήσει η AJ Cyprus η οποία ανήκει στην κινεζική AVIC Joy Air κινεζική εταιρεία η οποία κατέχει αυτή την στιγμή το 49% των μετοχών, ποσοστό το οποίο θα απορροφήσουν οι νέοι επενδυτές. Ωστόσο από την στιγμή που γίνεται λόγος για πλειοψηφικό πακέτο δεν αποκλείεται να υπάρξουν περισσότερες εξελίξεις σε αυτό το επίπεδο. Σημειώνεται ότι πέραν της Aj Cyprus, την μετοχική δομή της εταιρείας συμπληρώνουν αυτή την στιγμή η Perneria Holdings, και η Pictet Capital Ltd, η οποία συγκεντρώνει το άλλο 49%.

Δεν αλλάζει το πρόγραμμα της

Την ίδια ώρα, η εταιρεία αποδίδει τα προβλήματα ρευστότητας στην δυσκολία των Κινέζων επενδυτών, να προχωρήσουν σε εξαγωγές κεφαλαίων από την Κίνα. Εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν ήδη παρουσιάσει τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται σε χθεσινή σύσκεψη με την αρχή αδειών αεροπορικών μεταφορών, ATLA, ενώ ενήμερα για τις εξελίξεις είναι όλα τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες. Πηγές από την εταιρεία αναφέρουν οι αλλαγές σε επίπεδο μετόχων δεν επηρεάζουν το επίπεδο υπηρεσιών και το πρόγραμμα της εταιρείας το οποίο συνεχίζεται σταθερό

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Ακιντζί: Αποκεντρωμένη ομοσπονδία με αποτελεσματική συμμετοχή Τ/κ

«Ευτυχως που οι διεθνεις συγκυριες δεν ευνοουν τους τουρκαλλαδες, οποτε οι απειλες και εξυπνοβλακιες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  07:53

Ο Πρόεδρος δεν είναι το πρόβλημά μας

«Πολύ καλό το άρθρο σας αλλά εγώ θα άλλαζα τον τίτλο σε «Ο Πρόεδρος δεν είναι το ΜΟΝΟ πρόβλημά μας». ...»
Yiannos  |  07:41

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Γιάννο, τον τύπο τον διαβάζω εδώ και καιρό. Είναι φανατικά οπαδός της άρνησης και του αντιακελισμού, ...»
ΧΧΧ  |  10:21

ΓΓ ΑΚΕΛ: Αποφεύγει να συζητήσει ουσιαστικά ζητήματα του Κυπριακού ο Πρόεδρος

«Και αφού έχει την μαγική και εύκολη συνταγή ο Άντρος και αφού θεωρεί ότι έχει έρισμα στους Τουρκοκύπριους, ...»
Γιώργος  |  10:07

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση