ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 11:43
 

Επένδυση 150 εκατ. για την εκπαίδευση στην Κύπρο

Αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Newsroom K

Κάτι περισσότερο από 150 εκατομμύρια ευρώ είναι σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η επένδυση στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο από την  Galileo Global Education, εταιρεία υπό την αιγίδα της Providence Equity η οποία προχώρησε σε συμφωνία με την Laureate Education, Inc για πώληση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της σε Ιταλία και Κύπρο, έναντι €225 εκ ($263 εκατ.). Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018. 

H Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) και η Ακαδημία Domus τα οποία πωλεί η Laureate στην Ιταλία, είναι οι μεγαλύτερες ιδιωτικές ακαδημίες καλών τεχνών στο Μιλάνο και προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα ευθυγραμμισμένα με την αγορά, τα οποία ενισχύονται από βαθιά εμβάθυνση και συνεργασίες.

Πρόκειται για επένδυση μαμούθ στον τομέα της εκπαίδευσης από πλευράς Providence, ενώ είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κύπρο και αναμένεται ότι θα ενισχύσει την τον τομέα τεχνολογίας και καινοτομίας, δίνοντας την προοπτική για προώθηση των startups εταιριών στην Κύπρο μέσω του πανεπιστημίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Douglas Becker, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Laureate δήλωσε: "Είμαι περήφανος για τα πολλά επιτεύγματα της NABA, της Domus Academy και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για πολλά χρόνια στο Laureate network. αυτών των υποδειγματικών ιδρυμάτων και, υπό την εποπτεία του Galileo Global Education, πιστεύω ότι θα είναι καλά τοποθετημένες και υποστηριζόμενες για να συνεχίσουν να παρέχουν ισχυρά αποτελέσματα και υψηλή ικανοποίηση των σπουδαστών ».

Η Providence διαχειρίζεται τα διαδικτυακά δικαιώματα της εικόνας της Ρεάλ Μαδρίτης

Από την πλευρά του ο Marc-François Mignot Mahon, Διευθύνων Σύμβουλος του Galileo Global Education, δήλωσε: "Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις προοπτικές αυτής της συναλλαγής - αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα, πανεπιστημιουπόλεις πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής προέλευσης, "Καλωσορίζουμε την προσθήκη των ομάδων από την NABA, την Ακαδημία Domus και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην οικογένεια Galileo και προσβλέπουμε στο νέο μας ταξίδι μαζί".

Ποια είναι η Providence Equity

Η Providence είναι μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως με περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση άνω των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συμπληρωματικές επιχειρήσεις ιδιωτικών και πιστωτικών επιχειρήσεων.
Η προσέγγιση της Providence επικεντρώνεται στον τομέα των επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων με το όραμα ότι μια ειδική ομάδα εμπειρογνωμόνων της βιομηχανίας θα μπορούσε να κατασκευάσει εξαιρετικές εταιρείες με διαχρονική αξία. Από την ίδρυση της εταιρείας το 1989, η Providence έχει επενδύσει σε περισσότερες από 160 εταιρείες και είναι η κορυφαία εταιρία επενδύσεων σε μετοχές που επικεντρώνεται στις βιομηχανίες μέσων επικοινωνίας, εκπαίδευσης και πληροφόρησης.

Υπενθυμίζεται ότι στον κατάλογο των συνεργασιών της περιλαμβάνεται η συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Φεβρουάριο του 2017 για τη διαχείριση των διαδικτυακών δικαιωμάτων της εικόνας της με διάρκεια δέκα χρόνων έναντι 500 εκατ. ευρώ.

Το Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο περνάει στα χέρια του ομίλου Galileo Global Education ο οποίος δραστηριοποιείται επίσης στο Istituto Marangoni, το Instituto de Estudios Universitarios, το LISAA, το Atelier de Sèvres και το Macromedia University of Applied Sciences.

Πρόκειται για μια ομάδα που επικεντρώνεται στην παροχή πρόσβασης στους σπουδαστές στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στους τομείς της εφαρμοσμένης τέχνης, του σχεδιασμού, της επικοινωνίας και της διαχείρισης σε επιλεγμένες χώρες σε όλο τον κόσμο. Η Παγκόσμια Εκπαίδευση Galileo λειτουργεί σήμερα σε 8 χώρες και συγκεκριμένα σε Γαλλία, Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Μεξικό, Κίνα, Ινδία και Σενεγάλη.

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Η ποταποτητα καποιων δικαστων φαινεται και απο την κίνηση αγωγης εναντιον του κρατους οταν τους απεκοψε ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  08:10

Ενώπιον της Βουλής ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου

«Άμαν ε...... η ρκα έβαλε τζιαί ρομανίσι!»
XXX  |  08:03

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«ΚΑΛΑ, ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΓΙΑ ΑΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ???????»
ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ  |  13:54

Όχι Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στην κάθοδο Ελλαδιτών ιατρών

«Οι φοροφυγαδες χρυσοπληρωμενοι γιατροι γνωριζουν πολυ καλα οτι δεν μπορουν να ανακοψουν τους ελλαδιτες ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:08

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X