ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:48
 

Άλλο ένα Fokker Jet στον στόλο της TUS

Επτά πλέον τα αεροσκάφη της και οι πτήσεις αυξάνονται σε εκατό την εβδομάδα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ενισχύει τον στόλο της με άλλο ένα αεροσκάφος τύπου Fokker Jet η αεροπορική εταιρία TUS, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να προστεθεί σήμερα κιόλας στον στόλο της εταιρίας. Με αυτή την κίνηση η TUS αυξάνει το σύνολο των αεροσκαφών της σε επτά, αφού ήδη διαθέτει δύο Fokker Jet 100 χωρητικότητας εκατό θέσεων και τέσσερα Fokker Jet 70, χωρητικότητας ογδόντα θέσεων.

Όπως δήλωσε στην «Κ» ο CEO της εταιρίας κ. Michael Weinstein, με αυτή την προσθήκη, η οποία για να ολοκληρωθεί μένουν απλά κάποια γραφειοκρατικά θέματα, η εταιρία TUS γίνεται η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι το αεροσκάφος έχει ήδη αγοραστεί ενώ και τα άλλα έξι αεροσκάφη αποτελούν ιδιοκτησία της εταιρίας.

Περισσότερες πτήσεις

Με την προσθήκη αυτού του αεροσκάφους η εταιρίας θα εκτελεί περίπου 100 πτήσεις την εβδομάδα σε κοντινούς προορισμούς, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σκιάθο, Ιωάννινα, Κω, Λευκάδα-Πρέβεζα, Αλεξανδρούπολη, Άραξο-Πάτρα ,Τελ Αβίβ και Ρώμη. Στόχος της TUS είναι να προσφέρει πτήσεις σε 16 προορισμούς μέσα στο τρέχον έτος.

Γιατί τα Fokker

Το πλάνο της εταιρίας αφορά την δραστηριοποίηση αεροσκαφών μεσαίων καμπίνας, αλλά με μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων. Για αυτό και η εταιρία προτιμά τα αεροσκάφη τύπου Fokker εξήγησε ο κ. Weinstein καθώς όπως ανέφερε, πρόκειται για τύπο αεροσκαφών που ταιριάζει καλύτερα στο προφίλ της Κύπρου, παρά αεροσκάφη τύπου Boeing 777, ή Airbus A380. Ως εκ τούτου στη βάση του ίδιου σκεπτικού στα πλάνα της εταιρίας, άμεσα ή μακροπρόθεσμα, δεν φαίνεται να περιλαμβάνεται η αλλαγή της ταυτότητας του στόλου της με άλλου τύπου αεροσκάφη. Τα Fokker χρησιμοποιούνται αυτή την στιγμή από 25 αεροπορικές εταιρίες σε Ιράν και Αυστραλία, ενώ διαδικασίες συντήρησης των αεροσκαφών γίνονται σε Κύπρο και Ολλανδία.

Περίπου 400 αεροσκάφη τύπου Fokker δραστηριοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο. Εκτός από την κυπριακή αεροπορική εταιρία TUS, τα Fokker έχουν ενταχθεί στον στόλο και της ολλανδικής εταιρίας ATS, των Alliance Airlines της Αυστραλίας, την εταιρία MWG στην Μιανμάρ, την Bek Air στο Καζακστάν, την Leascor στις Φιλιππίνες, την Maya του Μεξικό της Λατινικής Αμερικής, των Jetways Airlines στην Κένυα και της Avmax στον Καναδά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Ο πιο εύκολος αντίπαλος, η Λουτ και το αγνοούμενο πόρισμα

«Εσύ και ο συνομιλητής σου, που πολύ βολικά δεν αναφέρεις ποιος είναι, πρέπει να αντιληφθείτε ότι ανήκετε ...»
Yiannos  |  10:15

Γ. Εισαγγελέας: Καμιά σχέση με συγκεκριμένη πώληση τεμαχίου στον Πωμό

«Κάτι μου λέει ότι δεν είναι τυχαία που άρχισε η υπόσκαψη του Γ.Ε. Μετά από διαφωνίες του με κάποιες ...»
CGA  |  09:36

Ζητά βοήθεια η Ερευνητική Επιτροπή για ΣΚΤ

«Eλπίζω όταν αυτή η Επιτροπή τελειώσει το έργο που ανέλαβε, να μην ντρέπεται να κυκλοφορεί στους ...»
knak  |  20:51

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση