ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 15:43
 

Αναβαθμίζει τις υπηρεσίες για ΑΜεΑ το αεροδρόμιο Λάρνακας

Δημιουργήθηκε το πρώτο αποδυτήριο για άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους

Newsroom K

Η Hermes Airports δημιούργησε και λειτουργεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας ένα ειδικά διαμορφωμένο αποδυτήριο (“Changing Place”) για άτομα με αναπηρία και τους συνοδούς τους, «αναβαθμίζοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες που προσφέρει σε άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes αναφέρεται ότι «το «Αποδυτήριο για άτομα με αναπηρία» βρίσκεται σε δημόσιο χώρο του αεροδρομίου, στο χώρο αφίξεων απέναντι από τους ανελκυστήρες και σε αυτό μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι οι επιβάτες με αναπηρία που το χρειάζεται, που φτάνουν ή αναχωρούν».

Πρόκειται για ένα δωμάτιο που διαφοροποιείται από τις συνηθισμένες τουαλέτες «καθώς είναι εξοπλισμένο με ειδικό ανυψωτήρα, πάγκο αλλαγής ρούχων με ρυθμιζόμενο ύψος και ντους, έτσι ώστε να προσφέρεται η δυνατότητα στους χρήστες και τους φροντιστές τους να χρησιμοποιούν με ασφάλεια και άνεση τον χώρο, να χρησιμοποιήσουν τους χώρους υγιεινής, να αλλάξουν ρούχα και να πλυθούν».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα «Αποδυτήρια για άτομα με αναπηρία» προσφέρονται συνήθως σε μεγάλους δημόσιους χώρους, όπως εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς ή στο κέντρο πόλεων και είναι ειδικά κατασκευασμένα με συγκεκριμένες προδιαγραφές έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλες οι ανάγκες» των ατόμων με αναπηρία.

Προστίθεται ότι το συγκεκριμένο αποδυτήριο στο αεροδρόμιο Λάρνακας «είναι ο πρώτος δημόσιος χώρος αυτού του είδους που δημιουργείται στην Κύπρο, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης των υπηρεσιών που προσφέρει η Hermes Airports στα άτομα με αναπηρίες. Για την στοχευμένη αυτή πολιτική της, η Hermes Airports έχει διακριθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI Ευρώπης) τα δύο τελευταία χρόνια με το Βραβείο του «Πιο Προσβάσιμου Αερολιμένα» για το Αεροδρόμιο Λάρνακας το 2017 και το Αεροδρόμιο Πάφου το 2018».

Η Hermes Airports σημειώνει ότι «θα συνεχίσει να ανεβάζει τον πήχη επενδύοντας σε καινοτόμες λύσεις, που αναβαθμίζουν την επιβατική εμπειρία για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες».

 

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Τι έλεγε η έκθεση GRECO για τη διαφθορά στη δικαιοσύνη

«“Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο των συστάσεων η GRECO εισηγήθηκε να εισαχθεί μία εκπαίδευση ...»
Αλκης  |  15:13

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Κελαήδη σε προτρέπω να προσέχεις στις διασταυρώσεις από τα τζιτζίκια!!!»
ΧΓΑ  |  13:50

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X