ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Ενδεχόμενο ανάκλησης αδειών λόγω παραπλανητικών μηνυμάτων

Αυξήθηκαν τα παράπονα κατά των πολυμεσικών παρόχων ενώπιον του ΓΕΡΗΕΤ

Της Μαρίας Ηρακλέους

Έξαρση του αριθμού παραπόνων σε σχέση με παραπλανητικά μηνύματα υπάρχει τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με τον Επίτροπο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Μιχαηλίδη αυτή την περίοδο βρίσκονται υπό εξέταση 10-12 παράπονα για το ζήτημα ενώ έχουν κάνει παραστάσεις στους παροχείς Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης από τους οποίους έχουν ζητήσει εισηγήσεις για τρόπους επίλυσης του ζητήματος. Μιλώντας σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε ότι  τα παράπονα αφορούν παραπλανητικά μηνύματα τύπου «πατήστε ok για να μην καταστραφεί η μπαταρία του κινητού σας», με αποτέλεσμα να αποσπώνται χρήματα από τον λογαριασμό των καταναλωτών. 

«Αν δεν εξευρεθεί τρόπος ή αν γίνουν εισηγήσεις και τις εφαρμόσουμε αλλά και πάλι βρεθεί άλλος τρόπος εξαπάτησης των καταναλωτών, εμείς δεν θα διστάσουμε να γίνει ανάκληση άδειας γιατί αυτό το πράγμα δεν μπορεί να συνεχιστεί» ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει ονόματα εταιριών. Δεν αποκλείεται ως μέθοδο αντιμετώπισης του προβλήματος, το επόμενο διάστημα το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως επικοινωνιών και ηλεκτρονικών ταχυδρομείων (ΓΕΡΗΕΤ) να εφαρμόσει την πρακτική του «name and shame», με τον κ. Μιχαηλίδη να ξεκαθαρίζει ότι πρέπει να υπάρχει οριστική λύση. 

Ως εκ τούτου, η εξεύρεση επαρκών ασφαλιστικών δικλείδων είναι μονόδρομος.

Επενδύει στις οπτικές ίνες η Cyta

Σε μια άλλη εξέλιξη, εντός Μαΐου αναμένεται η δημοσίευση του ΥΠΥ ΑΤΗΚ αναφορικά με την προσφορά υπηρεσιών χονδρικής πρόσβασης σε δίκτυο οπτικών ινών, ενώ σύμφωνα με τον Επίτροπο εκκρεμούν μόνο κάποια ρυθμιστικά ζητήματα. Πρόκειται για μια νέα τεχνολογία η οποία παρέχει την δυνατότητα για ταχύτητες εκατοντάδων megabits/second με αποτέλεσμα απεριόριστες δυνατότητες  προς τους χρήστες του διαδικτύου. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να γίνουν προσπάθειες για αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων και εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού. 

 Ψηφιακή στρατηγική στην Κύπρο

 Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η δέσμευση γιαεπενδύσεις σε δίκτυο σταθερής πρόσβασης νέας γενιάς εκ μέρους της Cyta φέρνει εκ νέου στο προσκήνιο το θέμα της Ψηφιακής στρατηγικής της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποτελεί έμπνευση για το περιεχόμενο της Ημερίδας Stakeholders Meeting  που διοργανώνει το ΓΕΡΗΕΤ την 1η Ιουνίου 2018. Στην ημερίδα θα γίνει ενημέρωση για το θέμα της ανάπτυξης των έξυπνων πόλεων στην Κύπρο και τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαμ΄ροφωσης του νέου Ευρωπαϊκού ρυθμιστικού πλαισίου στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Ρυθμίζονται και οι ηλεκτρονικές επικοινωνίες

Στον τομέα των Ταχυδρομείων, το ΓΕΡΗΕΤ αναμένεται να δημοσιεύσει εντός Ιουνίου τη Ρυθμιστική Στρατηγική η οποία επιχειρεί να αποτελέσει τη γέφυρα μεταξύ των εξελίξεων στο χώρο των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου και της προοπτικής που διανοίγεται για τους παροχείς στην Κύπρο.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Υπόνοιες για στημένες δίκες στο Ανώτατο

«Η απόλυτη εκδίκηση του Γενικού Εισαγγελέα. Απέδειξε περίτρανα ποιος ευθύνεται για τις αποφάσεις εναντίον ...»
Yiannos  |  10:35

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε είπε μας αλλονα και κελάηδησε ο κ Κελαηδης!! Εδώ αναδείχθηκε η διαφθορά στην σημαντικότερη εξουσία ...»
Yiannos  |  08:54

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Ε πες αλλόνα ρε Κελαήδη. Αντί να δεις την καταβαράθρωση ΟΛΩΝ των θεσμών που υπάρχει επί προεδρίας αυτούς ...»
XXX  |  07:55

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος ο Μύρων Νικολάτος

«Παλιν ο αντρος κυπριανου εκανε το θαυμα του ζητωντας εδω και τωρα παρεμβαση απο τον προεδρο χωρις να ...»
Ντόμπρος Κελαήδης  |  06:49

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X