ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:20
 

Top Kinisis-Orthodoxou Travel αναλαμβάνουν την μεταφορά των επιβατών

Αποζημιώσεις από το κράτος στους επιβάτες της Cobalt που έχουν εισιτήρια, διαβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών

Newsroom K

Σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων με σκοπό την αντιμετώπιση του θέματος που προέκυψε μετά το κλείσιμο της αεροπορικής εταιρείας Cobalt Air πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Εργων υπό την προεδρία της αρμόδιας Υπουργού, Βασιλικής Αναστασιάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από εκπροσώπους των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών όπως της Πολιτικής Αεροπορίας και του Γενικού Λογιστηρίου, η εταιρεία JCC και εκπρόσωποι της Cobalt Air καθώς και δυο ταξιδιωτικών γραφείων που πρόκειται να αναλάβουν την μεταφορά των επιβατών, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή εγκλωβισμένοι, από και προς την Κύπρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ αυτές είναι τα ταξιδιωτικά γραφεία Top Kinisis Travel και Orthodoxou Travel.
 
Στο μεταξύ δεκάδες είναι τα τηλέφωνα που δέχεται από το πρωί το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και ‘Εργων από Κύπριους και ξένους πολίτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν με την εταιρεία Cobalt Air.  
 
Η απάντηση που δίδεται είναι ότι θα εκδοθεί μέχρι το μεσημέρι επίσημη ανακοίνωση για να ενημερωθούν οι ταξιδιώτες για το τί μέλλει γενέσθαι και πως προτεραιότητα δίδεται στα άτομα που βρίσκονται εγκλωβισμένα στο εξωτερικό και στην Κύπρο, λόγω του κλεισίματος της Cobalt Air.

Αποζημιώσεις από το κράτος

Όλοι οι επιβάτες που έχουν κλείσει εισιτήρια με την αεροπορική εταιρεία Cobalt θα λάβουν αποζημίωση, διαβεβαίωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών Αλέκος Μιχαηλίδης.

Σε δηλώσεις του στο τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο κ. Μιχαηλίδης ανέφερε πως το Υπουργείο παρακολουθεί τις εξελίξεις που διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε η Cobalt για κλείσιμο της εταιρείας.

Όπως δήλωσε, τον περασμένο μήνα ένας από του διευθυντές της εταιρείας από την Κίνα διαβεβαίωσε την Αρχή Αδειών ότι δε θα δημιουργείτο πρόβλημα και η εταιρεία θα μπορούσε να συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία της, αφού μέτοχοι θα την ενίσχυαν με ένα κεφάλαια.

«Όλοι οι επηρεαζόμενοι επιβάτες θα επαναπατριστούν και οι αποζημιώσεις θα καλυφθούν από το κράτος», ανέφερε ο κ. Μιχαηλίδης.

Για τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για μεταγενέστερες πτήσεις, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε πως στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν για τον τρόπο αποζημίωσής τους.

Ανακοινώνονται σύντομα τηλέφωνα επικοινωνίας για εγκλωβισμένους επιβάτες 

Σύντομα ανακοινώνονται τηλέφωνα επικοινωνίας στα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν όσοι επιβάτες της Cobaltair Ltd  έχουν εγκλωβιστεί είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό, για επιστροφή τους στο συνήθη τόπο διαμονής τους, δήλωσε η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδου στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας ότι το κόστος θα καλυφθεί από το κράτος.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το ζήτημα που έχει προκύψει με την αναστολή της λειτουργίας της αεροπορικής εταιρείας η κ. Αναστασιάδου ανέφερε ότι «το πρώτο μέλημα του Υπουργείου είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο που είναι εγκλωβισμένος είτε στην Κύπρο, είτε στο εξωτερικό». Σημείωσε ότι «θα τους δώσουμε εντός της ώρας τηλέφωνα στα οποία θα μπορούν να επικοινωνούν για εισιτήρια μονής διαδρομής, για να επιστρέψουν στη χώρα διαμονής τους». Διευκρίνισε παράλληλα ότι τα εισιτήρια αυτά θα αφορούν μόνο όσους επιβάτες έχουν εγκλωβιστεί και όχι όσους έχουν κλείσει εισιτήρια για να μεταβούν στο εξωτερικό.  

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

2002 αγιάτρευτες ιστορίες

«Τόσο σε σας όσο και στην Sevgul αξίζει η ευγνωμοσύνη όλου του Κυπριακού Λαού.»
Άσχετος  |  20:54

Άδειες οδηγών ηλικιωμένων και ο φαύλος κύκλος των δυστυχημάτων

«Τον γιατρό ποιός τον ελέγχει;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:01

Βροχές προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

«Μήπως θα πρέπει, εκεί στην Σύνταξη, να αποφασίσετε : Η "Ελευθερίας" είναι Πλατεία ή...............γέφυρα ...»
Γιαννούλης Σολομωνίδης  |  10:35

Τσαβούσογλου: Θα προστατεύσω τα πλοία μου αν χρειαστεί

«Τί `έξυπνο` παλλικαρούι!!! »
ΑΚΑ  |  10:13

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X