ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 14:04
 

Αύξηση 5% των πωλήσεων για το Jumbo Κύπρου

Το 11,16% των συνολικών εσόδων του ομίλου προέρχονται από τα πέντε καταστήματα του νησιού

Newsroom K

Αύξηση κατά 5% σημείωσαν οι πωλήσεις του ομίλου Jumbo στην Κύπρο κατά το πρώτο εξάμηνο της οικονομικής χρήσης 2017-2018.  Όπως αναφέρεται στην εξαμηνιαία οικονομική έκθεση του ομίλου, ο τομέας της Κύπρου αποτέλεσε για την εξεταζόμενη περίοδο 01.07.2017-31.12.2017 το 11,16% του κύκλου εργασιών του Ομίλου ενώ συνεισέφερε και το 13,56% των κερδών προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων. Για την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο τομέας της Κύπρου αποτελούσε το 11,71% του κύκλου εργασιών.

Πέντε καταστήματα διαθέτει αυτή την στιγμή η θυγατρική εταιρεία JUMBO TRADING LTD, ένα στη Λευκωσία, ένα στη Λάρνακα, δύο στη Λεμεσό και ένα στην Πάφο, με την διοίκηση της εταιρείας  να μην έχει επί του παρόντος πλάνα για περαιτέρω επέκταση στην αγορά της Κύπρου καθώς τα υφιστάμενα καταστήματα καλύπτουν τις ανάγκες της αγοράς.

Αύξηση με πτωτικές τάσεις στα σχολικά είδη  στην Ελλάδα

Όπως αναφέρεται στην οικονομική έκθεση του ομίλου, οι πωλήσεις του Ομίλου από τον Ιούλιο 2017 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017, σημείωσαν αύξηση της τάξεως του +10,22% στα 442,96 εκατομμύρια Ευρώ (από 401,90 εκατομμύρια Ευρώ, που ήταν ο τζίρος κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα). Ωστόσο σημειώνεται ότι υπήρξε πτωτική τάση στα σχολικά είδη κατά την περίοδο έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρά την μικρή αύξηση του τζίρου. 

Τα μικτά κέρδη του Ομίλου ανήλθαν σε 222,97 εκατ. ευρώ από 205,73 εκατ. Ευρώ σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του +8,38%. Το μικτό περιθώριο κέρδους του Ομίλου μειώθηκε σε 50,34% έναντι 51,19% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο κυρίως λόγω της αύξησης του μεταφορικού κόστους, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η στρατηγική διατήρησης των τιμών σε ανταγωνιστικά επίπεδα προς όφελος των καταναλωτών.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις στη Βουλγαρία αυξήθηκαν κατά 23%, ενώ οι πωλήσεις στη Ρουμανία κατέγραψαν ποσοστό αύξησης άνω του 50%. Σημειώνεται ότι κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης, ο Όμιλος Jumbo λειτούργησε το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα του Ομίλου στη Suceava της Ρουμανίας (περίπου 14.500 τ.μ.).

Τα νέα ανοίγματα του ομίλου

Όσον αφορά στο δίκτυο καταστημάτων του Ομίλου, πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε η λειτουργία του δέκατου καταστήματος του Ομίλου στη Ρουμανία στην περιοχή του Βουκουρεστίου (11.800τ.μ. περίπου). Το δίκτυο καταστημάτων JUMBO σήμερα αριθμεί 75 καταστήματα. Από αυτά τα 51 βρίσκονται στην Ελλάδα, 5 στην Κύπρο, 9 στη Βουλγαρία και 10 στη Ρουμανία, ενώ ο Όμιλος διαθέτει και το ηλεκτρονικό κατάστημα www.e-jumbo.gr .

Οι επενδύσεις στη Ρουμανία συνεχίζονται και εκτιμάται ότι θα λειτουργήσουν τρία ακόμα καταστήματα στη χώρα μέχρι τα Χριστούγεννα του έτους 2018. Κατά το ίδιο διάστημα αναμένεται και η λειτουργία ενός ακόμα καταστήματος στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ενός ακόμα στη Βουλγαρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Καδής: Δεν έχουμε περιθώριο για διαμάχες στο χαλλούμι

«Ούτε περιθώριο για ανοχή της ανεπάρκειας έχουμε!!!»
Ai Em  |  11:39

Τέλος Ιανουαρίου τα νεότερα για την J&P Overseas

«Den ntreponte oi dio oikogenies (ioanou kai paraskevaide) na exoun ton kosmo tous tis TEN GROUP SERVICES ...»
APLIROTOS IPALLILOS KSA  |  22:15

Ολοκληρώθηκαν οι δημόσιες ακροάσεις της Ερευνητικής για το Συνεργατισμό

«Αγαπητοί Επίτροποι, ετοιμαστείτε για το Εύγε ή για το Γιουχάϊσμα!!! »
ΑΚΑ  |  12:26

Εγκρίθηκε ο Προϋπολογισμός του 2019

«ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών, Οικολόγοι, ΕΛΑΜ: οι ατυχήσαντες!»
ΑΚΑ  |  11:28

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση