ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

CIFA: Ανοδική η πορεία των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών στην Κύπρο είναι για τον Ιούνιο ιστορικό υψηλό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας αποδεικνύουν την ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CIFA, Άγγελο Γρηγοριάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρει ότι το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό τον Ιούνιο 2018, φθάνοντας στα €4,7 δις, σε σύγκριση με €4.5 εκ. τον Μάρτιο του 2018, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 6%.

Προσθέτει ότι οι πιο πάνω αριθμοί αφορούν 130 αδειοδοτημένους οργανισμούς, ενώ σημαντικός αριθμός αιτήσεων αδειοδότησης βρίσκεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς εξέταση.

«Η πορεία του τομέα αναμένεται να συνεχίσει ανοδική μετά και τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των συγκεκριμένων οργανισμών που υιοθέτησε πρόσφατα η Βουλή», λέει, ενώ σημειώνει ότι ενδιαφέρον για τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων προέρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου, όπως Ασία, Ευρώπη και αραβικές χώρες.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τον κλάδο των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του CIFA, είναι ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής στο συνέδριο που διοργανώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, και το οποίο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στο City τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον τομέα.

Λέει επίσης ότι μεγάλο γεγονός για τον κλάδο αποτελεί και το 4ο διεθνές συνέδριο για επενδυτικά ταμεία που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Κύπρο και στο οποίο θα συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου που διαπρέπουν διεθνώς.

Στόχος είναι να αναλυθούν τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως δικαιοδοσίας εγγραφής και διαχείρισης επενδυτικών ταμείων, ώστε να προωθηθεί η Κύπρος ως μια ανταγωνιστική επιλογή, λέει ο κ. Γρηγοριάδης.

Καταληκτικά, αναφέρει ότι ο CIFA, σε πλήρη συνεργασία με το Invest Cyprus, θα παρουσιάσουν την Κύπρο ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στην Ασία και στον Αραβικό Κόλπο σε στοχευμένα συνέδρια για επενδυτικά ταμεία.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το θεαματικό φινάλε της Χρυσταλλούς και ο δυναμισμός του Συλλούρη

«Κουτοπονηράδες. Εδώ βουλευτές με μη εξυπηρετούμενα δάνεια διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν νομοσχέδια που ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  12:38

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«" Οι συνολικές εξαγωγές ανήλθαν σε €3 δισ, αύξηση 53% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017 (€1 δισ. ...»
Χρίστος  |  17:42

Στα 3,1 δισ. ευρώ μειώθηκε το εμπορικό έλλειμμα στην Κύπρο

«Έλεος.... "Οι εισαγωγές από τον υπόλοιπο κόσμο ανήλθαν σε €171,7 δισ, αύξηση 6,4% σε σύγκριση με ...»
Χρίστος  |  17:38

Επίθεση Αλβανών χάκερς στην ιστοσελίδα της, καταγγέλλει η Αλληλεγγύη

«Το σχόλιο του Ντόμπρος Κελαήδης για τους Αλβανούς στην Κύπρο έχει αφαιρεθεί, γιατί χαρακτηρίστηκε από ...»
Γιάννης Αδειλίνης, online editor «K»  |  13:40

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση