ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:23
 

CIFA: Ανοδική η πορεία των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο

Το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών στην Κύπρο είναι για τον Ιούνιο ιστορικό υψηλό

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας αποδεικνύουν την ανοδική πορεία του τομέα των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του CIFA, Άγγελο Γρηγοριάδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρει ότι το ενεργητικό των επενδυτικών οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο βρίσκεται σε ιστορικό υψηλό τον Ιούνιο 2018, φθάνοντας στα €4,7 δις, σε σύγκριση με €4.5 εκ. τον Μάρτιο του 2018, παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 6%.

Προσθέτει ότι οι πιο πάνω αριθμοί αφορούν 130 αδειοδοτημένους οργανισμούς, ενώ σημαντικός αριθμός αιτήσεων αδειοδότησης βρίσκεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προς εξέταση.

«Η πορεία του τομέα αναμένεται να συνεχίσει ανοδική μετά και τις αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των συγκεκριμένων οργανισμών που υιοθέτησε πρόσφατα η Βουλή», λέει, ενώ σημειώνει ότι ενδιαφέρον για τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων προέρχεται από όλα τα μέρη του κόσμου, όπως Ασία, Ευρώπη και αραβικές χώρες.

Χαρακτηριστικό του μεγάλου ενδιαφέροντος για τον κλάδο των επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του CIFA, είναι ο αριθμός των δηλώσεων συμμετοχής στο συνέδριο που διοργανώνεται στις 19 Σεπτεμβρίου, στο Λονδίνο, και το οποίο αποσκοπεί στο να παρουσιάσει σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που εδρεύουν στο City τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με τον τομέα.

Λέει επίσης ότι μεγάλο γεγονός για τον κλάδο αποτελεί και το 4ο διεθνές συνέδριο για επενδυτικά ταμεία που θα πραγματοποιηθεί το Νοέμβριο στην Κύπρο και στο οποίο θα συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες του κλάδου που διαπρέπουν διεθνώς.

Στόχος είναι να αναλυθούν τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως δικαιοδοσίας εγγραφής και διαχείρισης επενδυτικών ταμείων, ώστε να προωθηθεί η Κύπρος ως μια ανταγωνιστική επιλογή, λέει ο κ. Γρηγοριάδης.

Καταληκτικά, αναφέρει ότι ο CIFA, σε πλήρη συνεργασία με το Invest Cyprus, θα παρουσιάσουν την Κύπρο ως ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στην Ασία και στον Αραβικό Κόλπο σε στοχευμένα συνέδρια για επενδυτικά ταμεία.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στον Γ. Εισαγγελέα θα αποταθεί ο Γ. Ελεγκτής για τον Άθω Αντωνιάδη

«Αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε στην πάταξη της διαφθοράς πρέπει να συνεργαστείτε με τους οργανισμούς ...»
Ελένη Αγαθαγγέλου Δημητριάδη  |  23:20

ΟΑΥ για ΓεΣΥ: Υπάρχει σχέδιο Β' για παιδίατρους

«Άμα με τόσα λεφτά που τους προσφέριρ το ΓεΣΥ δεν συνεργάζονται φανταστείτε πόσα τζακρούν και αφορολήτα ...»
ΧΓΑ  |  12:09

Χριστοδουλίδης: Ένα το πλαίσιο Γκουτέρες και δεν αμφισβητείται

«Διπλωματία από τα Lidl να θεωρείς πως τα σχόλια που έδωσε η πλευρά σου επί του εγγράφου της 30ης Ιουλίου, ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  09:50

Συμπληρώθηκε η εξάδα του ΔΗΣΥ

«Mετά που το μπάχαλο με την τραγουδίστρια που σώνει και καλά να την χρήσουμε πολιτικό, τι γίνεται;»
ΑΚΑ  |  09:50

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X