ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:38
 

Εμπιστοσύνη σε μικρομεσαίες κυπριακές εταιρείες από βρετανικό επενδυτικό όχημα

Στόχος η βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελληνικών και κυπριακών εταιρειών

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Το πρώτο βρετανικό επενδυτικό σχήμα με πανευρωπαϊκή (EUVECA) άδεια λειτουργίας που έχει ως αποκλειστική στόχευση μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο αποτελεί πλέον γεγονός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επενδυτικός οίκος Brookstreet Equity Partners με έδρα το Mayfair του Λονδίνου και με μόνιμη αντιπροσώπευση σε Αθήνα και Νέα Υόρκη έχει συστήσει αυτό το όχημα επενδύσεων που έχει δρομολογήσει ήδη συμφωνίες εξαγοράς ελληνικών εταιρειών.

Οι κινήσεις αφορούν αποκλειστικά εταιρείες με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης μέσω εξαγωγών, οι οποίες είναι ήδη κερδοφόρες και έχουν υγιείς ισολογισμούς και διαφανείς ταμειακές ροές.

Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της απόδοσης των ελληνικών και κυπριακών εταιρειών που θα περνούν υπό τον έλεγχο του επενδυτικού σχήματος και η ανάπτυξή τους στις διεθνείς αγορές.

Η μέθοδος υλοποίησης αυτής της στρατηγικής είναι η σύμπραξη με την υπάρχουσα διοίκηση της εταιρείας και τους συμμετέχοντες επενδυτές.

Τα κεφάλαια του επενδυτικού σχήματος που δημιουργεί η Brookstreet Equity Partners είναι αμιγώς ιδιωτικά.

Το επενδυτικό σχήμα είναι πρωτοβουλία του διακεκριμένου (ελληνικής καταγωγής) επενδυτικού τραπεζίτη και liveryman του Λονδίνου Όμηρου Σαρίκα και του Έλληνα επιχειρηματία Γιώργου Μπόλου, στελέχους μεγάλων εταιρειών και οργανισμών. Το δυναμικό της εταιρείας απαρτίζει μία έμπειρη και ικανή ομάδα στελεχών του Σίτυ του Λονδίνου και της Γουόλ Στριτ με προϋπηρεσία σε τράπεζες (Oppenheimer, Merrill Lynch, CSFB, Deutsche Bank), συμβουλευτικούς οίκους στρατηγικής (McKinsey, AT Kearney), private equity funds (KKR, Cinven, Bain), family offices και με κορυφαία εκπαίδευση σε Βρετανία και ΗΠΑ (Harvard, LBS, Oxford).

Ο κ. Σαρίκας έχει μακρά εμπειρία σε ευρωπαϊκές διασυνοριακές συναλλαγές, ενώ αίσθηση προκάλεσε η συμφωνία εξαγοράς της ελληνικής Tickethour από τον αμερικανικό κολοσσό Ticketmaster/Live Nation του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, της οποίας ήταν ο αρχιτέκτονας. Η επενδυτική του επέμβαση σε συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου, Βρετανίας χρονολογείται από το 2013.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σαρίκας και η ομάδα του έχουν «σαρώσει» την ελληνική και κυπριακή επιχειρηματική αγορά, αναλύοντας σε βάθος την κατάσταση και την προοπτική εξαγωγικών μικρομεσαίων εταιρειών, ανιχνεύοντας επιχειρηματικά «διαμάντια».

Σημειώνεται ότι η Brookstreet ακολουθεί αυστηρά αγγλοσαξονικά πρότυπα λειτουργίας, καθώς έχει ως έδρα το Λονδίνο και υπόκειται στο αυστηρό κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο λειτουργίας της βρετανικής Αρχής Χρηματοοικονομικής Διαγωγής (FCA).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Προς Ανώνυμο (φόβος γνώμης??): Αυτό μας καίει, ότι έχει λόγο η αντιπολίτευση, όσο μικρή και να είναι? ...»
Yiannos  |  10:11

#PoliticsBlog Η σύσκεψη στο Προεδρικό, η Λουτ και οι απώλειες

«Και ξαφνικά ο Πρόεδρος σταμάτησε να είναι Healthy… Και για σας! Που όλο αυτό τον καιρό τον στηρίζατε ...»
Yiannos  |  10:03

Εκτός διαπραγματευτικής ομάδας για Κυπριακό το ΑΚΕΛ

«Στην Κύπρο ψηφίζουμε κυβέρνηση με δημοκρατικές διαδικασίες εκλογών και πλειοψηφία, για να κυβερνάει ...»
Ανώνυμος  |  22:52

Εντοπίστηκαν 40 μετανάστες στην περιοχή του Κάτω Πύργου

«Στείλετε πίσω όλους αυτούς που αποδεδειγμένα είναι ψεύτες και εξυπηρετούν αλλότριους σκοπούς. Και αυ ...»
ΑΚΑ  |  09:49

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση