ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:47
 

Ένας στους δύο εργαζόμενους, χωρίς ψηφιακές δεξιότητες

Αδυναμίες στην εξοικείωση του εργατικού δυναμικού της Κύπρου με την τεχνολογία κατέδειξε η έρευνα της PwC.

Newsroom K

Κενά στις βασικές ψηφιακές δεξιότητες του εργατικού δυναμικού της Κύπρου ανέδειξε η έρευνα της PwC «2018 Global Digital IQ Survey», σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλονται παγκοσμίως στον επιχειρηματικό τομέα για εναρμόνιση με την ψηφιακή εποχή. Στην έρευνα συμμετείχαν περισσότερα από 2.200 στελέχη επιχειρήσεων, εμπειρίας και τεχνολογίας (BXT) σε 60 χώρες. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, οι Κύπριοι επιχειρηματικοί ηγέτες είναι προσηλωμένοι στο πώς θα διεισδύσουν σε νέες αγορές κατά 27%, στην αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών τους, επίσης κατά 27%, αλλά κυρίως επικεντρώνονται στην αναβάθμιση του brand τους με νέες ψηφιακές δεξιότητες (30%).

Η έρευνα κατέδειξε πως τα στελέχη εταιρειών στην Κύπρο έχουν, σε ένα μεγάλο βαθμό (80%), εντάξει την ψηφιακή στρατηγική στα επιχειρηματικά πλάνα τους. Επιπρόσθετα, ποσοστό 67% απάντησε ότι ενθαρρύνει την καινοτομία στα κατώτερα ιεραρχικά επίπεδα διοικητικών στελεχών, όπως και στο υπόλοιπο προσωπικό, ενώ δυο στους τρεις (67%), δήλωσαν ότι ενθαρρύνουν το εργατικό δυναμικό τους να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες.

Την ίδια ώρα, όμως, παρά το γεγονός ότι τα διευθυντικά στελέχη εταιρειών στην Κύπρο εστιάζουν στις νέες τεχνολογίες, φαίνεται ότι οι κυπριακές εταιρείες έχουν να διανύσουν μεγάλο δρόμο μέχρι να φτάσουν τα ποσοστά του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, τα επιχειρηματικά στελέχη στην Κύπρο εντοπίζουν αδυναμίες σε ό,τι αφορά τις δεξιότητες των εργαζομένων τους στις βασικές ψηφιακές τεχνολογίες σε σχέση με το τι συμβαίνει παγκόσμια. Μάλιστα, το 37% δηλώνει πως έχει αλλάξει τις διαδικασίες πρόσληψης με στόχο την απόκτηση ενός εργατικού δυναμικού εξοικειωμένου με την τεχνολογία, ποσοστό, όμως, που παραμένει κατά πολύ χαμηλότερο σε σχέση με το 66% που ισχύει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπρόσθετα, το 37% των συμμετεχόντων, απάντησε ότι το εργατικό δυναμικό του είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την εταιρεία για ψηφιακό μετασχηματισμό, τη στιγμή που το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 57% ανά το παγκόσμιο. Εξάλλου, 47% απάντησε ότι το εργατικό δυναμικό του είναι εξοικειωμένο με την τεχνολογία, έναντι του 60% που προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσαν επιχειρηματικοί ηγέτες στο εξωτερικό.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σιζόπουλος: Η ηγεσία του ΕΛΑΜ να δείξει το ποινικό της μητρώο

«Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει ότι δεν γνωρίζει τι είναι η Χρυσή Αυγή ή ότι είναι κάτι διαφορετικό ...»
Russ  |  20:09

Σπαράγγια, τόσο μικρά κι όμως τόσο ισχυρά!

«Πλην όμως ψηλώνει το ουρικό οξύ»
YiannakisKosti  |  13:03

Αγώνας Σαλαμίνας-Magusa: Θα παρευρεθεί ο Πρόεδρος

«Χαιρετισμούς στον Άντρο Κυπριανού και παρατρεχάμενους….! »
ΑΚΑ  |  10:01

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση

X