ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:37
 

Ενημερωτική Εκστρατεία Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης

Στόχος της εκστρατείας ήταν να κάνει τους τηλεθεατές να βιώσουν μ’ ένα διαφορετικό τρόπο το αίσθημα της παραπλάνησης

Δελτίο Τύπου

Τι γίνεται όταν μια δημιουργική ιδέα απλά «Δεν υπάρχει»; Ο λόγος για την πολύ πρωτότυπη και έξυπνη ενημερωτική εκστρατεία του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης, η οποία «τρέχει» με τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σποτ, έντυπες καταχωρίσεις και digitalbanners.

Ο Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης (ΦΕΔ) δημιουργήθηκε από τον Σύνδεσμο Διαφημιζομένων Κύπρου, τον Σύνδεσμο Διαφήμισης-Επικοινωνίας Κύπρου και πληθώρα Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, με σκοπό τον έλεγχο του περιεχομένου των διαφημίσεων που προβάλλονται στην Κύπρο, ώστε να διασφαλίζεται ότι αυτές είναι νόμιμες, ευπρεπείς, έντιμες και ότι λένε την αλήθεια.

Για τον σκοπό της εκστρατείας, η οποία αποτελείτο από 2 φάσεις, «δημιουργήθηκε» ένα προϊόν το οποίο δεν υπήρχε στην πραγματικότητα – το Ψ (από το Ψέμα). Στην πρώτη φάση τηλεοπτικής προβολής,το Ψ παρουσιάστηκε ως ένα ελιξίριο ομορφιάς, του οποίου οι ιδιότητες «δεν υπάρχουν» με τη μεταφορική έννοια της έκφρασης,κάνοντας τους τηλεθεατές να αναρωτιούνται αν είναι αλήθεια ή ψέματα αυτό που βλέπουν. Η απάντηση ήρθε με τη δεύτερη φάση της εκστρατείας σε όλα τα ΜΜΕ, η οποία αποκάλυψεότι το Ψ, δεν υπάρχει στα αλήθεια, ήταν ένα ψέμα.

Στόχος της εκστρατείας ήταν να κάνει τους τηλεθεατές να βιώσουν μ’ ένα διαφορετικό τρόπο το αίσθημα της παραπλάνησης από μια διαφήμιση και στη συνέχεια, με την αποκάλυψη του ψέματος, να αντιληφθούν ότι μια διαφήμιση πρέπει να λέει την αλήθεια αλλά και τι μπορούν να κάνουν οι ίδιοι γι’ αυτό.

Την εκστρατεία εμπνεύστηκε και δημιούργησε η πάντα δημιουργική ομάδα της DeLeMaMcCann. Τα ΜΜΕ μέλη του ΦΕΔ -οι τηλεοπτικοί σταθμοί Alpha Κύπρου, ΑΝΤ1, Mad, MegaOne, Sigma, και όλα τα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ των ομίλων ΔΙΑΣ, Ειδικές Εκδόσεις, Πολίτης, Φιλελεύθερος, Digital Tree και Adboard Media- παραχώρησαν δωρεάν χώρο και χρόνο για την επιτυχή και εκτενή προβολή του ΦΕΔ. Η όλη προσπάθεια ενδυναμώθηκε με την παρουσία της διευθύντριας του ΦΕΔ σε ενημερωτικές εκπομπές, στις οποίες έγινε ενημέρωση του κοινού για την εκστρατεία, τον ρόλο και το έργο του ΦΕΔ.

Διαβάζονται σήμερα

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Σχόλια αναγνωστών

Καθηγητής Γυμνασίου θετικός στο νάρκοτεστ στη Λεμεσό

«αμάν κακό!!!! δηλαδή, κατά τον αρθρογράφο οι ολλανδοί, πορτογάλλοι, ισπανοί, βέλγοι, ελβετοί, ιταλοί, ...»
αγια ολαν  |  15:50

Χλωρακιώτης: Από τη ΣΠΕ Στροβόλου τα δάνειά μου των 18 εκατ. ευρώ

«το ότι σεν είσαι στην φυλακή είναι το πρόβλημα αυτού του τόπου....»
Αρμαγεδών  |  13:09

43χρονος εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία

«Εκείνος ο υπουργός έκανε και άλλουσ φόνους. Π.χ. στον συναγωνιστή του Στεφανίδη, κλπ. Γι` αυτόν να ...»
CGA  |  08:29

Οι θεσμοί δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας

«Το άρθρο συνεχίζει: Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αιτήματα της έρευνας είναι η εντύπωση που υπάρχει ότι ...»
Yiannos  |  10:42

Επιχειρήσεις: Τελευταία Ενημέρωση